Frikadeller er en sikker vinder i alle lande og kan laves på utallige måder – så hvorfor ikke lave italienske frikadeller? Jeg har fundet en rigtig god opskrift på fantastiske italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti til, som kan ses herunder. Har du nu fået helt vildt meget lyst til en anden slags frikadeller, fx fiskefrikadeller, kan du finde en masse gode opskrifter på andre frikadeller her.
Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti til 4 personer
- 1½ dl mælk
- 50 g brødkrummer af hvedebrød
- 800 g hakket kalve- og flæskekød
- salt og friskkværnet peber
- skal af 1 usprøjtet citron
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. frisk salvie
- olie til stegning
Grøntsagsspaghetti
- 400 g spaghetti
- 1 løg
- 1 aubergine
- 1 squash
- 2 spsk. olivenolie til stegning
Til servering
- 100 g parmesan
- 2-3 kviste frisk salvie
Fremgangsmåde: Sådan laver du italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti
1. Hæld mælken over brødkrummerne, og lad det trække i 5 minutter. Rør kødet sammen med de udblødte brødkrummer, salt og peber. Rør fint-revet citronskal, presset hvidløg og finthakket salvie i farsen. Form farsen til små runde kødboller på størrelse med valnødder, og steg dem i olie på en pande i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
2. Grøntsagsspaghetti: Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, men hæld vandet fra, 1 minut før spaghettien er færdigkogt. Skær løg, aubergine og squash i mindre stykker. Varm olien op på en pande, og steg løget i 2 minutter. Tilsæt derefter aubergine og squash, og steg videre i 6-8 minutter. Fordel den afdryppede spaghetti på panden, og varm det hele godt igennem.
3. Servering: Vend de stegte kødboller i grøntsagsspaghettien. Drys med friskrevet parmesan og salvieblade lige før servering.
Billede: cyclonebill