Italienske desserter for begyndere

4.8/5 - (50 votes)

Når solen skinner, og der er 20+ grader udenfor, er det svært at undgå at blive fristet til at lave en dessert. Og hvad er bedre end italienske desserter? Italienerne går meget op i madlavning, og det afspejler sig også i deres desserter – og dem er der ingen, der skal snydes for.

Tiramisu – en italiensk klassiker

Hvis man skal gå all in på at lave en italiensk dessert, så skal man lave tiramisu! Når du laver tiramisu skal du ikke have spist alt for meget inden – for det er en tung dessert, men den smager helt uovertruffent. Det er nok også grunden til, at desserten er blevet så velanset verden over.

Det der er vigtigt ved en tiramisu er, at den skal serveres direkte fra køleskabet – så smager den bedst. Om du vælger at tilberede den i et stort fad eller i høje glas er op til dig – hvis du vil gå all in, er fadet den italienske måde at gøre det på. Du finder en rigtig god opskrift på desserten her.

Gelato – is på den italienske måde

En anden lækker dessert du kan lave, er italiensk is, som også kaldes gelato. Det er en super lækker og let is, som sagtens kan spises på en varm sommerdag uden at give kvalme. Det er en blød og lækker is, som langt de fleste kan lide.

Der findes et hav af forskellige opskrifter og varianter – en af dem finder du her. Om du skal servere isen til børn eller voksne er ligegyldigt – for der er næsten garanti for succes med italiensk is.

Servér den eventuelt med friske jordbær, hindbær eller blåbær, det giver et lækkert frisk twist til isen.

 

(Visited 1.820 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar