Oplev Italien på egen hånd

Italien er et populært rejsemål, og mange danskere drager hvert år sydpå til støvlelandet for at smage på det land, som, sammen med Grækenland, anses for at være den vestlige civilisations krybbe, der opstod mange tusind år, efter mennesket udvandrede fra Afrika. Her er der rige muligheder for at få tilfredsstillet alle sanser. Med en rig kultur, et fantastisk folkefærd og tilmed mad i verdensklasse er der lagt i ovnen til store oplevelser. Og dette uanset om du blot er på udkig efter en badeferie, eller om du i højere grad er kulturelt orienteret. Besøg blandt andet verdens ældste universitet i Bologna, bad i Middelhavet, føl gyset, når du ser Colosseum, og gå en tur på Forum Romanum.

Kør-selv eller fly?

Inden du tager til Italien, skal du naturligvis overveje, om du selv vil køre, eller om du hellere vil tage et fly. Begge rejseformer har fordele og ulemper. Hvis du selv kører, har du langt større muligheder for at planlægge din tur selv. Du kan altid køre efter de oplevelser, som du gerne vil have, og du er ikke bundet af busser og anden transport. Men det kan kræve sin mand eller kvinde at køre ned gennem Europa, og det skal også siges, at det ikke altid er let at finde rundt i de store italienske byer.

Men hvis du har mod på det, er det så afgjort en mulighed. Hvis du derimod tager en flyver, er du bundet til det sted, du vælger at flyve til. Du kan naturligvis leje en bil i Italien og på den måde få mulighed for at gøre din rejse-oplevelse mere fleksibel. Det må du gøre op med dig selv, dine ønsker og ikke mindst dine muligheder.

Et kulturelt mekka

Italien er uden tvivl et fantastisk sted. Det er et kulturelt mekka, hvor især Rom er berømt for sine flotte attraktioner. Her kan du virkelig få en fornemmelse af, hvordan livet må have været for 2000 år siden i Rom. Men også andre byer byder på kultur af høj klasse. Du kender sikkert Det Skæve Tårn i Pisa, ligesom der er mange smukke kirker i alle dele af landet. Og her skal du naturligvis ikke glemme at besøge Vatikanstaten, der som et lille indelukke midt i Rom er hjem for Paven. I det hele taget kan du godt mærke, at Italien er et katolsk land. Og italienerne er sig meget bevidste om, at netop deres land er hjemsted for den katolske kirkes overhoved, Paven.

Gastronomiske oplevelser i særklasse

Når sjælen og sindet er mæt af kultur, er det på tide, at maven også fyldes op. Her er der rige muligheder for både at besøge små familieejede restauranter og Michelin-belønnede spisesteder. Begge dele byder på dejlige madoplevelser, og selvom du tror, at du har fået en god pizza fra din lokale pizza-bager, skal du være forberedt på, at den ægte italienske pizza er en ganske anden og meget mere interessant oplevelse. På torvet i Milano kan du blandt se high fly jet-settere og modeller med pæne ben nyde en pizza. Den serveres rygende varm, og blandt favoritterne er den helt enkle med blåmuslinger, en smule ost og en lækker hjemmelavet tomatsauce.

Besøg Italien hele året

Vi har for vane kun at besøge Italien om sommeren eller drage derned i vinterferien for at stå på ski i de smukke bjerge. Men du kan faktisk besøge Italien hele året. Specielt om foråret gør Italien sig godt. Her er vejret tilpas, og du undgår den værste hede, som kan føles en smule dræbende, når du skal gå rundt i eksempelvis Rom. På samme tid render du ikke ind i en masse andre turister, og du kan i højere grad få en fornemmelse af, at du er alene i byen sammen med romerne. Romerne er i øvrigt et meget høfligt folkefærd, der gør en dyd ud af at opføre sig ordentligt, og du ser for eksempel ikke italienere drikke alkohol på gader og stræder. Den måde at omgås alkohol på har danskerne næsten monopol på.

(Visited 561 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar