Vinterferie – tag på skisport i Italien

4.5/5 - (200 votes)

 

Sidst i februar måned holder mange danskere vinterferie, hvor nogle vælger at blive hjemme og slappe af, mens andre tager en charterrejse sydpå til sol, palmer og varme, mens andre igen vælger at tage på en skiferie til et nærtliggende skisportsområde. Der er masser af muligheder for alle, og man kan endda søge inspiration og booke billetter hos Spies Rejser, der har masser af vinterferie tilbud til alle mulige feriedestinationer rundt omkring i verden.

Italien er et fantastisk land at besøge, uanset om man kun bliver i nogle dage eller i flere måneder, og derfor er en vinterferie på en uge perfekt til en tur til Norditalien, hvor man nær Alperne finder masser af gode sneklædte bjergtoppe med komplette skisportsområder, hvor man kan stå på ski sammen med mange andre entusiaster under spændende men sikre forhold.

Aktiviteter på skiferien

På en skiferie får man brug for både et sted at opholde sig samt noget passende ski udstyr som skidragt, støvler, handsker, briller, ski mv. Hvis man flyver til skisportsstedet, så kan det være praktisk at leje sine ski, da disse er besværlige at tage med i et fly, mens det er noget nemmere at medbringe ski og øvrigt ski udstyr i en bil, hvis man vælger en kør-selv-ferie til Italien.

Det er en lang tur på mindst et døgn at køre til Italien, så mange vælger at stoppe op undervejs for at slappe af med god mad og søvn på et overnatningssted på turen fra Danmark. Man har endda også muligheden for på køreturen at besøge andre interessante byer undervejs, da man jo har den ultimative frihed med egen bil på turen. Når man så først er kommet til Norditalien, så har man ofte booket en skihytte eller em ferielejlighed i forvejen, således man ikke kun har et dyrt hotel som eneste overnatningsmulighed.

Man får også brug for et liftkort, men dette følger ofte med, når man booker en feriehytte i skisportsområderne. I dagtimerne kan man så hygge sig i sneen og stå på ski, kælke, snowboarde og andre former for skisport, og der findes heldigvis passende områder til både børn, begyndere samt for de erfarne skiløbere. Mange skisportssteder er endda så børnevenlige, at man både har underholdning og forlystelsesparker i nærheden, samt børnene kan komme i en skiskole for børn i alle aldre.

Afterski i Italien

Afterski er ikke kun populært i Østrig og Schweiz, idet Italien udmærket kender til fænomenet, når de trætte skiløbere vil slappe af efter en lang udmattende dag i sneen. Mange finder derfor vej til en bar eller værtshus, hvor stemningen er høj, og der flyder med øl og spiritus ledsaget af sang og dans til ud på de sene morgentimer. De mest populære skisportsområder ligger i bjergkæden Dolomitterne, og der et fortrinsvist disse områder:

  • Canazei
  • Sestriére
  • Livigno

Her findes der nemlig gunstige betingelser for skiløb, da man investeret i utrolige snekanon anlæg, således man kan opbygge perfekte vilkår for skiløb både slalom og langrend. Disse områder tilbyder også gode indkøbsmuligheder samt gode steder til afterski. Livigno er kendt for det toldfrie indkøb, så derfor et dette et meget populært område at tage på skiferie i. Italien adskiller sig fra mange andre europæiske destinationer ved at skiløb fra helikopter er tilladt, og på den måde kan man altså bestille off piste ture med helikopter, og det er især populært i områder som Aosta, Gressoney og Valgrisenche.

Skriv en kommentar