Kom sikkert igennem kør-selv-ferien i Italien

Rate this post

Det er langt fra nogen hemmelighed, at sydeuropæere kører en smule anderledes, end vi er vant til i Skandinavien og Nordeuropa. I middagsheden er det ikke kun sveden, men også følelserne, der sidder uden på tøjet og bliver udtrykt med dyt, store armbevægelser, og eder, der lyder næsten fortryllende, så længe man ikke forstår, hvad der bliver sagt. Men lad dig ikke skræmme af italienernes til tider eksplosive udtryksform og kørestil – denne guide hjælper dig til at få en god oplevelse som bilist i Italien.

Lav hjemmearbejdet

Du kan selv gøre meget for at føle dig tryg i trafikken – også i Italien. En af de mest åbenlyse ting er at læse op på landets færdselsregler, eventuelle anderledes færdselsskilte, og orientere sig om fartgrænserne. Det er selvfølgelig også en god ide at tjekke op på, om din bil er ordentligt forsikret, hvis uheldet skulle være ude. Sørg for, at du har mulighed for vejhjælp, hvis du får brug for, at bilen bliver hentet og repareret omgående. Du kan blive klogere på italienske færdselsregler på FDM, hvor de gennemgår de væsentligste regler og bestemmelser.

Vær godt kørende

Du vil føle dig bedre tilpas, hvis du sørger for gøre rent og rydde op i din bil inden ferien. Så er der bedre plads til dine pakkenelliker, og det er jo nu engang nemmere at orientere sig, når bagruden ikke er plettet af fugleklatter. Derudover er det godt givet ud at bruge en lille smule tid på at tjekke, om eksempelvis fælgene på din bil trænger til en udskiftning, inden du begiver dig ud på eventyr, ligesom du bør være opmærksom på regionale bestemmelser – fx er det lovpligtigt i Aostadalen at køre med vinterdæk eller snekæder i perioden fra d. 15. oktober til 15. April, hvilket ikke er tilfældet i resten af Italien. Hos giga-daek.dk kan du få masser af forskellige bildele til gode priser, mens daekguru.dk er et godt sted at kigge, hvis du overvejer at købe nye dæk til motorcyklen eller bilen.

Hold hovedet koldt og giv plads

Dette råd gælder både bogstaveligt talt og metaforisk. Tænd for airconditionen, hvis din bil har det, og hav rigeligt med væske med i bilen. Du kører bedre, hvis du føler dig godt tilpas, samtidigt med, at du er mindre tilbøjelig til at lade dig gå på af de andre bilisters eventuelle raseriudbrud

Tag det roligt, når du sidder bag rattet. Du er på ferie, så hvorfor haste afsted? Det er ikke verdens undergang, hvis du kører forkert, det er derimod bare en skøn, uventet oplevelse, og det kan være en oplevelse i sig selv at ”fare vild” i Italien. Stol på dine evner som bilist, og accepter, at italienske bilister kan have en anden måde at kommunikere på, end du er vant til fra den danske trafik. Det er en del af den italienske kultur, så tag det som en oplevelse, der gør ferien unik.

Nyd uafhængigheden

På kør-selv-ferie er du selv herre over, hvad hver dag bringer. Du kan køre hundredevis af kilometer på tværs af støvlelandet, eller trille afsted på små grusveje, alt efter, hvad der passer dig bedst. Lad dig lokke på vingårdsbesøg eller spørg tjeneren på pizzariaet, om han har nogle anbefalinger til gode oplevelser i lokalområdet – du vil med garanti blive positivt overrasket over, hvor det fører dig hen.

(Visited 60 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar