Rejser til Sicilien – En ø med mange seværdigheder

Rate this post

Hvis du gerne vil rejse til Italien på ferie med din familie, så bør I overveje en ferietur til øen Sicilien, der jo er den største ø i Middelhavet. Her kan I nemlig opleve lækre badestrande, italienske delikatesser samt et herligt varmt klima året rundt. Der er også masser af seværdigheder, historiske attraktioner samt gode shopping muligheder, når man rejser til Sicilien, og heldigvis er prisniveauet fordelagtigt lavt i forhold til i resten af Italien og mange andre rejsemål ved Middelhavet.

Sådan kommer du til Sicilien

I kan selvfølgelig køre selv til Italien og opleve de mange italienske seværdigheder rundt omkring i Rom, Venedig, Milano, Pisa og andre storbyer. I kan medbringe bilen til øen Sicilien, så I kan køre rundt og opleve de mange smukke steder på øen. De fleste vælger dog at leje bil, idet de køber en charterrejse med hotel. På nettet kan I finde mere inspiration til rejser til Sicilien, og I kan finde gode tilbud på rejser til Sicilien hos Spies Rejser, der har luksusferier til under 3.000 kroner.

Seværdigheder på Sicilien

Når I rejser til Sicilien på ferie, så bør I besøge nogle af disse kendte seværdigheder og attraktioner:

  • Vulkanen Etna på 3000 meter er Europas største vulkan, der i øvrigt jævnligt er aktiv med vulkanudbrud. Alle besøgende kan her få en storslået oplevelse.
  • Den romantiske by Taormina med sine antikke byporte og snoede gader bugner af restauranter, caféer og liv.
  • De mange smukke blomster hvert forår, hvor alt springer ud. Øens vulkanske jord og den milde temperaturer gør nemlig Sicilien til hjemsted for et væld at smukke blomster og planter såsom valmuer, oksetunger, tusindfryd og lilla kløver.
  • Området Siracusa er fire landsbyer som efterhånden er vokset sammen, og byerne findes på Unescos liste over verdens kulturarv på grund af de mange templer, grotter og græske ruiner på stedet.
  • Storbyen Palermo på Siciliens nordlige kyst byder på storbystemning, smuk arkitektur samt rigtig gode muligheder for shopping. Byens forskellige bydele har kirker, museer samt en orientalsk stemning.
  • Mange skuespil i forskellige amfiteatre.
  • Alle større byer på Sicilien har uger og weekender i årets løb, hvor de går i selvsving over en eller anden helgen, og så skyder de fyrværkeri af og går i optog gennem gaderne. Dette er en oplevelse i sig selv.
  • Madelskere bør besøge byen Mattanza, hvor der i maj og juni måned findes en tunfestival, hvor havets rigdomme fejres i stor stil med madfester dedikeret til fisk og skaldyr.
  • Templernes dal ligger uden for Agrigento på Siciliens sydside, og her kan der opleves efterladenskaberne fra hele otte templer fra perioden 500 år før Kristus.
  • Den lille badeby Castellamare ligger på vejen fra Palermo til Trapani, og den byder på smukke strande og har en meget intim stemning, som de fleste kør-selv-turister besøger. Det er især populært om aftenen, da gaderne her oplyses af gule gadelamper. Her findes en sand labyrint af spisesteder og hyggelige caféer, der fortsætter næsten ned til vandet, så man altså kan nyde sin aftensmad bølgernes brus og med en smuk udsigt over havet og lystbådehavnen.

Skriv en kommentar