Kan man spise en Italiener?

Der er sikkert nogle der vil undre sig over det spørgsmål, men faktum er at det kan man rent faktisk uden at være kannibal. Ud over at være betegnelsen for en person fra Italien er det også navnet på en velkendt hønerace der lægger mange æg og sagtens kan spises.

Hvad er en italiener?

Høneracen Italiener har en hvid eller brun med slank krop, der især holdes for æggenes skyld. Italiener høneracen er oprindeligt fra Italien, deraf navnet. Den er livlig, hårdfør og god til at flyve kortere distancer. Italieneren er avlet specielt til at lægge æg og den lægger op til 7 store æg med en vægt på 55 g-65 g/stk om ugen. Hyppighed af æglægning daler dog med alderen.

Italieneren findes i Hvid, sort, gul, brun, sølvhalset, tværstribet, rødsadlet, guldfarvet, sølvfarvet, orangefarvet, guld sort/porcelænsfarvet, blå guldfarvet, hvid sort/columbia, blå og perlegrå orangehalset og vejer mellen 2,5-3 kg.

Dværg Italiener

Dværg Italieneren er nært beslægtet med Italiener racen, men har sin oprindelse i England og Tyskland, hvor den er avlet. Den er noget mindre og vejer mellem 900 g til 1 kg. Den er Hvid, sort, gul, blå, brun, tværstribet, guldfarvet, sølvfarvet, orangefarvet, rødsadlet og sølvhalset. Den lægger også mindre æg, som ligger på en 35-39g stykket.

Entusiaster holder til på Den Brune Italienerklub, hvor man kan læse alt om at holde Italiener som hobbyfjerdkræ.

Nedenstående kilde: denbruneitalienerklub.dk

”Den Brune Italiener klub” er en specialklub under D.F.f.R. Klubben har ca. 35 engagerede medlemmer. Specialklubbens formål er, at samle alle opdrættere af Brune Italienere, store som dværg, samt at arbejde for yderligere udvikling af Den Brune Italiener, og endvidere bidrage til udveksling af erfaringer mellem specialklubbens medlemmer.

Hvorfor skulle du evt. melde dig ind i Den Brune Italiener klub?

  • fordi du altid, af en erfaren kollega, kan få råd og vejledning omk. pasning og pleje af dine Brune Italienere.
  • fordi du 2 gange om året (marts/oktober) modtager ”Den Brune Italiener” som er vores klubblad. Bladet indeholder fjerkræfaglige artikler, aktuel information, og en opdateret opdrætterliste.
  • fordi du får mulighed for, at deltage i en hønsedag, hvor der netop er fokus på din race og farve.
  • fordi du på Landsudstillingen deltager i kampen om specialklubbens mange pokaler.
  • fordi et medlemskab kun koster 100,00 kr. om året.

Hvis du nu har fået lyst til at melde dig ind i, eller høre mere om ”Den Brune Italienerklub” så kan kan du kontakte klubben Her!

italiener høns

(Visited 234 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar