Gå på opdagelse i Italiens natur

4.8/5 - (64 votes)

Har du styr på hvordan du vil tilbringe din sommerferie? Læs med her hvor vi giver vores bud på hvordan du kan opleve Italien på egen hånd uafhængigt af hoteller og ferielejligheder samt endnu flere tips og tricks.

Camping som et unikt alternativ

Italiens smukke natur og klima gør det nærmest umuligt ikke at være udenfor hele tiden. Er du typen, som elsker at være i naturen og sove udendørs, så er campingferie ideelt. Uanset om det er første gang du camper eller om du er en erfaren campist, er der stadig gode huskeregler at have med sig.

Gear til camping har forskellige prisklasser og funktioner, så derfor er det en god ide at læse lidt op på, hvad der er nødvendigt og hvad der er ”nice-to-have”. Klimaet har også en hel del at skulle have sagt, så konferer med din friluftsbutik.

Italien har et hav af skønne og idylliske campingområder, så du skal blot vælge hvor i landet du vil opholde dig. Er du Italien-entusiast, kan det godt være svært, så derfor har vi samlet en oversigt over de bedste campingområder.

Veneto

I den nordøstlige del af Italien ligger Vento-regionen, som strækker sig fra Dolomitbjergene til Adriaterhavet. Her findes der mange campingpladser til de fleste behov og ønsker. Regionens hovedstad, Venedig, som de fleste kender, breder sig med sine smukke kanaler, gotiske arkitektur og pladser.

De fleste ved at Venedig vrimler med turister, så vælg din besøgsdag nøje. Heldigvis har Veneto mange andre spændende seværdigheder, som fx den smukke by, Verona, som var rammen for Shakespeares ”Romeo og Julie”.

Når du igen får lyst til at bevæge dig ud i naturen, byder Veneto-regionen bl.a. på et besøg til den idylliske Gardersø, hvor du kan svømme, gå lange ture og besøge små omkringliggende byer. Fra Gardersøen, kan du udforske naturen og de små lokale byer ved Cortine d’Ampezzo, som om vinteren er et skiområde og om sommeren et lækkert vandreområde.

Friuli-Venezia Giulia

Denne lille perle af en region ligger også i den nordøstlige del af Italien og grænser op til Østrig og Slovenien. Der er en rig natur og hyggelige, små, lokale byer, som har den klassiske italienske charme, som man kun kan drømme om. Campingmulighederne her er mindre, men unikke og giver lokal fornemmelse.

Regionen er fantastisk naturskøn og kendt for sin vinproduktion. Gå på opdagelse i Gorizia, som er regionens by, som bl.a. er kendt for sine lækre fiskeretter og gnocchi. Tag også tid til at opleve Udine, som er en billedskøn bjergby med fantastisk udsigt og smukke katedraler.

Toscana

I det centrale Italien finder du den klassiske Toscana-region. Toscana er synonym med italiensk vin, mad, natur og vejr. Regionen er stor og strækker sig fra midten af Italien og ud til kysten, så der er god mulighed for både at opleve by og natur.

Firenze og Pisa er to af de vigtigste Renæssance-byer, som taler for sig selv. For her kan du gå på opdagelse i de mange snævre gader og finde dine favoritrestauranter og kaffesteder, som de lokale også går på. Husk, at hvor de lokale er, er maden ekstra god og unik.

Toscana er et populært campingområde, fordi der er så meget at byde på. Du kan gå på vandretur i naturen og lade øjnene følge de smukke bakkedale og ferskenfarvede huse, der titter frem på bjergtoppene.

Sardinien

Ud for Italiens vestkyst finder du billedskønne Sardinien med azurblåt hav til alle sider. Sardinien er en oplagt campingdestination, fordi du aldrig er langt fra din base til de mange oplevelser, som øen byder på. Ikke nok med at øen har et afvekslende landskab, er der kystlinje så langt øjet rækker med gode bademuligheder og vandaktiviteter.

Sardinien er unik, fordi der også er mange kulturelle seværdigheder, som øens hovedstad Cagliari, som ligger smukt placeret på en bakketop. Tag også et smut forbi Alghero, som har masser af katedraler og barokkirker, som er et besøg værd.