Ferieoplevelser i Venedig

4.9/5 - (97 votes)

Byen Venedig ligger i det nordøstlige område af Italien, og byen er især kendt for de mange broer samt gondolerne, idet byen står under vand, så man kommer ikke frem i bil, bus eller med tog men i både som taxigondoler og vandbusser (vaporetti).

Byen er romantisk med de mange hyggelige broer, og byen har desuden masser af smukke turistattraktioner og seværdigheder, så mange kører selv hertil i bil men endnu flere rejser med fly hertil. Rejsebureauet Spies har mange gode tilbud på flyrejser med hotel til Venedig, og de aktuelle tilbud fremgår af deres hjemmeside.

Oplevelser i Venedig

Venedig er en hyggelig og charmerende by, hvor man kan nyde den rolige sydlandske stemning ved byens fortovscaféer. Byen er desuden kendt for mange kulturaktiviteter året rundt for eksempel flere store karneval, der tiltrækker folk fra hele landet. I disse dage er alle gader, torve og især Markuspladsen fyldt med feststemte mennesker i flotte kostumer, og derudover afholder Venedig også mange regattaer.

Hvilke seværdigheder er der i Venedig?

Når man kommer til Venedig første gang, bør man selvfølgelig besøge disse oplagte turistattraktioner:

  • Markuspladsen
  • Dogepaladset
  • Sukkenes Bro (forbindelse mellem paladset og byens gamle fængsel)
  • Den flotte Markuskirke (Sankt Markus’ Basilika) med kupler og marmorsøjler
  • En tur på Grand Canal Tour med en billig ”Vaporetto” vandbus

Især kan det anbefales at besøge Dogepaladset, der ligger lige ved siden af Markuskirken og er en af de vigtigste seværdigheder i Venedig. Engang var paladset residens for Hertugen af Venedig. Her kan man i dag semasser om byens folkelige og politiske historie herunder et torturkammer, hvor fangerne blev hængt op i armene med reb.

Når man så tillige med besøger Sukkenes Bro, så kan man også se fængselscellen som engang huserede den berømte Casanova, inden han på modig vis flygtede derfra. Sukkenes Bro er lavet af hvide sandsten i 1602 og ligger ved kanalen Rio de Palazzo.

Det er også en stor oplevelse at besøge det berømte Rialto Market, da man her kan se alle de lokale handlende. Her kommer folk fra alle samfundslag for at handle forsyninger lige fra restaurantejere til ganske almindelige mennesker.

Skriv en kommentar