Besøg Venedig – ’Byen i havet’

4.6/5 - (130 votes)

 

Venedig er en by, der befinder sig i det nordøstlige Italien. Venedig blev grundlagt omkring det femte århundrede og blev allerede i det ellevte århundrede anset for værende en stor sømagt. Byen har tidligere tilhørt Østrig, men er i dag en del af det italienske kongerige.

Byen ligger ved en lagune i Adriaterhavet og er kendt som byen i havet, da man færdes i gondoller på vand i stedet for biler på veje som man ser i resten af verden. Byen er særligt kendt for disse kanaler, hvor man kan sejle igennem byen, hvilket må siges at være en noget anderledes måde at færdes i en storby på.

Husene i Venedig er bygget på træpæle, netop på grund af vandstanden i byen. Det betyder også, at mange huse ikke ligger mere end en meter over vandet. Det kan til tider gå hen at blive risikabelt, særligt i slumkvartererne, hvor vilkårene er ringere. Tidevandet er dog ikke så kraftigt i Middelhavet som for eksempel i Atlanterhavet, men der kan alligevel godt være risiko for oversvømmelse især under fuldmåne. Dette kan blandt andet give problemer for nogle husejere samt ved Markuspladsen og Markuskirken, hvor man lægger brædder ud som folk kan gå på.

Byen er dog også flere gange blevet ’dømt til døden’, men den lever stadig i bedste velgående, hvorfor den må have noget helt særligt at byde på som folk ikke vil give afkald på. Hvor ser man også ellers byer, der færdes i vand i stedet for på veje. Det er altså et særligt fænomen, og det ville da være synd at nedlægge byen fuldstændig, så længe det ikke er for risikabelt at bo og færdes der. Venedig er desuden en enorm populær turistattraktion, netop på grund af det særlige miljø.

Hvordan finder man en billig ferie til Venedig?

Er du blevet nysgerrig på byen i havet, så kan du flere steder finde billige rejser til Venedig. Du kan for eksempel bruge en søgemaskine som Momondo, der samler alle aktuelle rejser til Venedig. Med Momondo kan du både lave en åben søgning eller mere specifikke søgninger, hvor du for eksempel angiver rejsens længde, afrejsedato, ankomstdato, antal rejsende, hvilket flyselskab du ønsker at rejse med og lignende. Det er også muligt at booke hotelophold gennem denne tjeneste, hvilket gør det til en nem måde at booke en samlet rejse til Venedig på.

Der findes mange andre lignende af disse sites, herunder Expedia, Skyscanner, Travelmarket og Travellink. Du kan også booke din rejse til Spies gennem et rejsebureau som for eksempel Spies, der sammensætter forskellige pakker til destinationen. Her har du mulighed for at vælge imellem mange forskellige indkvarteringer for eksempel med eller uden all inclusive afhængig af dine behov.

De er typisk nemmest og billigst at booke rejsen på denne måde som en samlet rejse gennem en service som Momondo eller et rejsebureau som Spies. Men hvis man har en god portion tålmodighed, kan man også være heldig at finde billige rejser ved selv at sammensætte den. Det vil sige, at du skal finde flybilletterne på en side og derefter opholdet andetsteds.

Sidst men ikke mindst kan man også spare rigtig mange penge med en afbudsrejse, hvilket selvfølgelig betyder, at man skal være lidt mere fleksibel. Men har man ikke det største budget og er dermed på udkig efter en billig rejse til Venedig, kunne det være vejen frem til byen i havet.

Skriv en kommentar