Fantastiske ferieoplevelser i Livigno ski område

4.1/5 - (60 votes)

 

Mange danskere rejser til Italien på ferie hvert år, da landet har utrolig mange gode ferieoplevelser at byde på herunder disse:

  • Det skæve Tårn i Pisa
  • Venedig med de romantiske broer og gondoler
  • Storbyerne Rom og Milano
  • Peterskirken
  • De italienske caféer og restauranter med italiensk mad

 

Imidlertid kan man i den nordlige del af Italien tage på skiferie i Alperne, og det er især populært at tage til Livigno ski område, da man her kan nyde verdens bedste skiferie i hyggelige men komfortable omgivelser. Skiområdet Livigno ligger i en hyggelig dal mellem de to bjergsider Mottolino og Carosello.

 

Årsager til at vælge Livigno ski område

Livigno er et populært og velbesøgt skisportssted, da beliggenheden er perfekt i 1.800 meters højde, mens de 115 km skipister strækker sig endda helt op til 2.800 meters højde. Livigno ski område har et unikt tilbud, som ikke mange andre skisportssteder kan gøre efter, idet man kan shoppe meget billige varer i byen, da stedet er toldfrit. Livigno er en skattefri by, så alle varer er billigere end andre steder, så her kan man købe mærkevarer til yderst favorable priser, og det hjælper jo på økonomien. Derudover har ski området gode forhold for at stå på ski samt til snowboarding, og der er baner til både børn, begyndere og til de rutinerede skiløbere.

Hvis man især vil stå på snowboard og lave freestyling, så bør man tage til Mottolino, hvor der findes en fantastisk funpark med half-pipe, snowpark og boardercross. De attraktive priser kan i øvrigt også mærkes, når man skal slappe af med afterski, idet mange tilbringer tiden på caféerne og restauranterne, og senere fortsætter mange festen på byens barer og diskoteker. Der findes gode forhold til børnefamilierne, idet der endda findes danske børneskiskoler i Livigno, og desuden er de brede pister meget karakteristiske ved Livignos skiområde, da de giver grundlag for et godt skiløb for både begynderen og eksperten. For de trænede skiløbere kan man endda dyrke heliskiing her, hvor man med helikopter transporteres op på en bjergtop, hvor alle veje går nedad.

 

Kør-selv-ferie til Livigno

Man kan naturligvis tage et fly til en lufthavn I nærheden af Livigno såsom Milano eller Venedig, men så skal man jo videre herfra med taxi eller bus, så mange vælger derfor at køre hertil i egen bil, da man dermed også får mulighed for at få andre oplevelser med på turen, og man kan tage flere skattefri souvenirs med hjem. Hvis man vil planlægge turen uden problemer, så går man ind på rejsebureauet Sunweb, da man her kan booke kør-selv-skiferier til Livigno, og der medfølger både indkvartering og liftkort med i prisen, så dermed kører man ikke forgæves. Det er relativt nemt at køre hertil, men alligevel er der nogle få turistfælder med lukkede pas og ensporede tunneller. Hvis man har GPS i bilen, så vil den nemt give en kørselsvejledning, og oftest kører man over Hamborg, Hannover, Kassel, Ulm, Memmingen, Lindau, Bregenz, Vaduz, Landquart, Schiers, Klosters-Semeus, Sernez og endeligt Livigno. På grund af heftig trafik til og fra byen, så er den smalle tunnel lukket for trafik til Livigno hver lørdag formiddag mellem kl. 5 og kl. 10. Til gengæld er tunnelen lukket for trafikanter ud af byen mellem kl. 10-18 hver lørdag.

Skriv en kommentar