Cinque Terre ved Riviera di Levante

4.3/5 - (104 votes)

Mange turister har ikke umiddelbart hørt om den italienske region Ligurien, hvor man finder en lang kyststrækning ved navn Riviera di Levante. Men stedet er faktisk et populært og velbesøgt turiststed i Norditalien, og tilstrømningen skyldes primært området Cinque Terre, der består af følgende fem små kystbyer:

  1. Riomaggiore
  2. Manarola
  3. Corniglia
  4. Vernazza
  5. Monterossolocated

Alle byerne befinder sig på UNESCOs verdensarvsliste på grund af det unikke klippelandskab ved kyststrækningen. Der findes masser af spændende steder i området, du kan besøge på en ferie i dette område, og det kan både være de mange huler og grotter samt en masse undersøiske sten.

Seværdigheder i Ligurien

Den smukke kyststrækning Cinque Terre er både et stille og smukt landskab helt ud til kysten, og her finder du for eksempel en stor Nationalpark, der absolut er et besøg værd.

Cinque Terre strækker sig fra Monterosso til Riomaggiore, så det er altså tæt på grænsen til Toscana. Du kan flyve hertil ved at lande i Genova eller Pisa, hvor du så ankommer i bil det sidste stykke vej, med mindre du har kørt hele vejen fra Danmark.

Du bør kun tage hertil på ferie, såfremt du er i rimelig god form, da det kræver en god fysik uden for mange skavanker. Dels skal du køre rundt i et meget bakket terræn, men du kan også komme ud for at skulle gå ad nogle usikre klippeområder.

I disse mindre bjergbyer står tiden helt stille, hvilket kan være et yderst charmerende skue, men du bør være klar over, at det ikke altid er tilladt at køre i byerne, hvorfor du måske skal parkere langt derfra.

I La Spezia får du en fantastisk udsigt over havnen, og du kan nyde de flotte marmorbjerge i Massa-Carrara.

Tag færgen til Cinque Terre

Der er ingen tvivl om, at du får den smukkeste adgang til Cinque Terre, når du kommer fra vandsiden af – det vil sige med båd eller færge, men du kan også tage toget fra Genova.

I de store byer i området kan du nyde masser af italienske specialiteter som italiensk is (gelaterie) men også den typiske yummy bestående af frisk frugt som jordbær, kirsebær og nespole sammen med et sortiment af salumi (salami, mortadella oste, oliven mv.).

Der ligger også nogle utroligt flotte og indbydende sandstrande i området, der absolut kan anbefales i det herlige middelhavsklima.

Skriv en kommentar