Seværdigheder på Amalfikysten

4.9/5 - (132 votes)

 

Det kan være en rigtig god idé at tage på ferie ved Amalfikysten ud til Middelhavet, der ligger i provinsen Salerno i regionen Campania. Området ligger ikke så langt fra Rom, og den nærmeste storby er Napoli, der absolut også er et besøg værd.

Her ved Amalfikysten ligger der en dyb kløft ved foden af bjerget Monte Cerreto, der er omgivet af dramatiske klippepartier med udsigt over kysten og bugten. Den lille idylliske by Amalfi er den vigtigste på kyststrækningen Costiera Amalfitana sammen med de nærliggende byer som Positano og Ravello. Hele kyststrækningen er optaget på UNESCOs World Heritage Sites som fredet og bevaringsværdige turiststeder.

Byen lever hovedsageligt af turisme, mens Amalfi tidligere var hjemsted for berømte skoler indenfor jura og matematik, og byen er også kendt verden over for dens produktion af kvalitetspapir, der sælges den dag i dag til det meste af verden.

Kendte bygningsværker i Amalfi

Du kan både flyve til Amalfikysten men også køre hertil i egen bil, og her kan du både få dig en herlig badeferie langs de dejlige strande i det herlige klima ved Middelhavsområdet. Der findes masser af attraktioner og især flotte bygningsværker som for eksempel Domkirken med den karakteristiske tofarvede marmorfacade samt en arabisk inspirerede top på klokketårnet.

Du kan også besøge katedralen Sant'Andrea samt klosteret for cappuciner munkene. Disse imponerende bygninger afspejler den fremherskende arkitektur i den normanniske periode, og blandingen af stramme romanske linjer med byzantinske hvælvinger og kupler giver et flot og imponerende skue.

Chiostro del Paradiso (Paradisklosteret) er en begravelsesplads for byens adelige familier, og bygningens søjler og buer er endnu et eksempel på den arabiske arkitekturs indflydelse i den daværende periode.

Hvad kan man opleve ved Amalfikysten?

Som turist ved Amalfikysten bør du smage på den lokalt producerede drik Limoncello, der er en likør fremstillet af citroner. Sorten af citroner hedder “sfusato amalfitano” og er typisk mere aflang og større end de traditionelle citroner, og frugtkødet er sødere og med færre sten.

Hvert år afholdes der også tre begivenheder i byen, der tiltrækker mange besøgende. Der er tale om to fester for byens helgen Sankt Andreas på datoerne henholdsvis 25.–27. juni og 30. november, mens den tredje begivenhed er “den byzantinske nytårsaften” 31. august, der markerer starten på det byzantinske kirkeår.

Hvis du er interesseret i kaproning, så afholdes der hvert 4. år en turnering med hold fra de fire gamle søfartsrepublikker Venezia, Genova, Pisa og Amalfi, hvor man dyster mod hinanden. Konkurrencen afholdes skiftevis i de fire byer.

Generelt set er Amalfikysten efter manges mening Italiens mest frodige og fortryllende landskab, og man kan nyde det flotte blå hav og byerne i lang tid.

Skriv en kommentar