Sådan laver du en god italiensk lasagne

4.5/5 - (59 votes)

Det lader til at alle har en favorit opskrift på lasagne, men har du nogensinde undret dig over oprindelsen af ​​denne allestedsnærværende ret?

Hvordan opstod lasagne?

Ligesom den tidligste udgave af pizzaen, og mange andre store bedrifter af menneskeheden, er historien om lasagne blevet sporet helt tilbage til de gamle grækere. Da romerne væltede Grækenland og besatte landet omkring 146 f.Kr., havde de indflydelse på lokalkendskab, kultur, sprog og mad.

Det græske ord laganon bruges til at beskrive den flade pastadej skåret i strimler, hvilket også menes at være oprindelsen af ​​ordet lasagne. Grækerne opfandt dog ikke den hjertelige pastaret vi kender og elsker, men de var med til at inspirere den rets tilblivelse. Moderne lasagne, den rigt lagdelte ret svømmende i overdådig tomatsovs, fik sin debut i Napoli, Italien, i middelalderen.

Møjsommeligt udformet og egnet til en menneskemængde, bør lasagne nydes på særlige lejligheder. Mens den traditionelle italienske lasagne indeholder ragout, bechamelsauce og Parmigiano Reggiano mellem lag af pasta, bragte italienske immigranter deres foretrukne variationer til Amerika i slutningen af ​​1800-tallet. Mens nogle foretrækker en mere kødfyldt sauce lavet med svinekød eller hakket oksekød, andre tilføjede ristede grøntsager og spinat til lagene.

Hvad skal man bruge til en lasagne? 

Nedenfor finder du en nem opskrift på en nem og enkel lasagne bolognese som de fleste af os kender den.

Kødsovs

Ingredienser:500 gram hakket oksekød, to store løg, tre store gulerødder, to fed hvidløg, 1 dåse tomatpuré, 1 dåse flåede tomater.

  • Hak løg og svits dem i gryden til de er gyldne, tilsæt så oksekødet og brun det.
  • Når oksekødet er brunet tilsættes krydderier (oregano, basilikum, salt, peber, hvidløg) – tilsæt eventuelt en bouillon terning for ekstra smag. Du kan også tilsætte nogle revne gulerødder for at give kødsovsen lidt ekstra fylde og flere fibre.
  • Når kødsovsen har simret med krydderierne lidt tilsættes en dåse tomatpuré og en dåse flåede tomater.
  • Lad kødsovsen simre videre mens, du laver bechamelsovsen.

Bechamelsovs

Ingredienser: 50 gram smør, 3 spiseskeer mel, 6 dl mælk, 100 gram revet mozzarella.

  • Smelt smørret og tilsæt mel.
  • Rør smør og mel godt sammen og tilsæt mælken lidt ad gangen.
  • Når al mælken er tilsat bringes sovsen langsomt i kog, hvorefter osten tilsættes.
  • Rør rundt indtil osten er smeltet. Smag til sidst til med salt, peber og muskatnød.

Hvordan tilberedes lasagne?

  • Lasagnen lægges lagvis i et ildfast fad, begynder med lidt bechamelsovs i bunden, derefter lasagneplader, så kødsovs, bechamelsovs og forfra. Du kan toppe lasagnen med lidt ost og rasp til sidst for at gøre den ekstra lækker og sprød.
  • Lasagnen bages i ca. en halv time ved 200 grader indtil den er gylden på toppen.
  • Server eventuel lasagnen med et godt italiensk ciabattabrød og en tomatsalat for at blive i det italienske køkken

Ved særlige lejligheder eller på en weekend kan lasagnen også serveres med en god italiensk vin for at gøre stemningen ekstra hyggelig og italiensk.

Hvis vil have dessert til kunne man for eksempel lave en tiramisu, hvilket er en traditionel italiensk dessert. Læs mere om italiensk mad lige her.

Leave A Comment