Storbyferie i Milano

4.9/5 - (121 votes)

 

Milano er en Norditaliensk by med omkring 1,3 millioner indbyggere. I Stor-Milano, der inkluderer Milanos storbyområde, Monza og forstæderne, er der dog hele 7,5 millioner indbyggere, hvilket gør det til den største by i Italien.

Ligesom i så mange andre storbyer, er Milano en by med puls, der aldrig rigtig ligger helt stille. Det vil sige, at byen er hurtig i forhold til tendenserne i samfundet, særligt indenfor mode- og møbelbranchen, hvilket er to velrepræsenterede og populære fænomener i byen, der også trækker diverse folk til byen i forbindelse med modeugen osv.

 

Milano er mere end bare mode

Selvom modeugen og mode generelt er en vigtig begivenhed i Milano, har byen dog langt mere en mode journalister, fashion bloggere, runway shows og mode events at byde på. Milano har fået ry for at være en uinteressant modehovedstad, hvilket er en skam, da byen netop har meget mere indhold end bare mode.

Går man lidt på opdagelse i byen og forsøger at komme bag byens facade, vil man opdage at Milano har masser af charme, selvom det måske ikke synes så åbenlyst som det gør i andre byer. I byen kan man blandt andet finde små byhaver, der ligger lidt afsides fra byens puls, hvorfor de kan være lidt sværere at få øje på. Derudover er den lettere betonbetonede by dog også beklædt med frodige tagterrasser.

Så som Milano turist, er det vigtigt at kigge lidt højere op en butiksvinduerne og væk fra det kaotiske centrum, hvis man søger mere end bare mode.

 

 

Det bør du opleve i Milano

Som i så mange andre storbyer, er der selvfølgelig rig mulighed for at gå på shopping efterfulgt af en hyggelig cafétur med den delikate italienske cuisine.

Er du på udkig efter en mere kulturel tilgang til din rejse til Milano, bør du helt bestemt lægge et besøg forbi domkirken. Duomo, Milanos domkirke er fænomenal – den ligner nemlig ikke en almindelig kirker. Domkirken er 158 meter lang og 108 meter høj, hvilket betyder, at de færreste kirker overgår den i størrelsen. Derudover har det taget mere en 500 år at bygge den gotiske kirke, der blandt inkluderer 135 spir og 3400 statuer. Og for at gøre oplevelsen lidt mere interessant, er det faktisk muligt at gå ovenpå kirkens flade marmortag, der tager form som et kæmpemæssigt kors.

Har du imidlertid ikke fået en stor nok kulturindsprøjtning med dette besøg, kan du også tage et smut forbi Pinacoteca di Brera, hvor Napoleons værker er udstillet i et palads fra 1600-tallet.

Med en rejse til Milano får du altså masser af storby, kultur og ferie for pengene samt en masse forskellige muligheder for unikke oplevelser. Så har du ikke allerede været i Milano eller er du gået glip af nogen af de ovenfor nævnte unikke oplevelser, er det måske tid til at lægge en tur forbi Milano igen, der både kan tilkommes med tog, bil og fly fra Danmark af.

Billede: angelocesare

Skriv en kommentar