Toldfrie varer og skiferie i Livigno

4.7/5 - (188 votes)

Italien er opbygget på en underlig måde med flere fyrstedømmer og enklaver, som er selvstændige, hvorved der opstår flere helt toldfrie områder, som kommer til gavn for turisterne. Hvis man besøger skisportsstedet Livigno langs den italiensk-schweiziske grænse, så vil man altså dels kunne opnå en herlig skiferie samt spare mange penge på de toldfrie indkøb på stedet. Men præcist hvad kan man så opleve i byen Livigno?

Den charmerende by Livigno

Livigno er en velbesøgt og populær by, da alle her kan købe billige varer takket være den skattefri zone, som byen befinder sig i. Samtidigt befinder byen sig i bjerghøjderne, hvor sneen og landskabet har frembragt et ideelt skisportssted, som både begyndere og erfarne skiløbere elsker at boltre sig i. Man kan både løbe på ski på pisterne, stå på langrend, snowboarde eller opleve en funpark med half-pipe, snowpark og boardercross. Der er sikkerhed for sne året rundt, da Livigno ligger i 1.800 m højde. Når man vil holde en pause fra skisportsaktiviteterne, så kan man nyde byens helt ekstraordinære muligheder for shopping. Alt er billigt til salg på grund af manglende told på varerne. Når dagen på pisten er overstået, kan Livigno byde på Italiens charme på en af ​​de mange barer, caféer eller restauranter, som ligeledes sælger varer til forbløffende attraktive priser. Derfor er Livigno på kort tid blevet ét af danskernes foretrukne skiområder. Livigno ligger i Lombardiet i provinsen Sondrio nær ved den Schweiziske kanton Graubunden. Byen ligger ret afsondret, hvilket var årsagen til, den opnåede status af toldfrit område. Byen ligger i en dal i Alperne, som gennemstrømmes af floden Spol, som er en biflod til Inn.

Hvordan kan man komme til Livigno?

Selv om det er svært, så er det ikke helt umuligt at komme til Livigno. Byen ligger ca. 1.100 km fra både Padborg og Puttgarden,så det er et godt valg, hvis I har besluttet jer for at pakke bilen og selv køre på skiferien. Den både hurtigste og korteste vej går ad A14 lige østom Bodensee og gennem Bregenz. Derefter skal man køre mod Vereina tunnelen. Man kan tage et biltog til ca. 350 kr, men både oplevelsen samt 200 km sparet kørsel er dette værd. Næste forhindring er den 4 km lange Munt la Schera tunnel, som koster ca. 40 CHF for tur/retur. Man kan også booke en billig billet hos Sunweb, et online rejsebureau med speciale i billige skirejser til Livigno og Alperne generelt. Så nu er chancen til stede til at dels få en herlig skiferie samt gode souvenirs og oplevelser helt toldfrit i Livigno.

 

(Visited 1.055 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar