Besøg Cefalù – Siciliens glemte perle

4.7/5 - (55 votes)

Sicilien er en italiensk ø og samtidig den største ø i Middelhavet med et areal på 25.700 km2. Øen har dog hele 5,2 millioner indbyggere trods dets lille real – det vil sige, at der er for eksempel er en del flere indbyggere per kvadratmeter end i Danmark. Ikke desto mindre kan man dog finde fredelige og hengemte steder på den idylliske italienske ø.

Siciliens barske historie

De første mennesker på Sicilien var stammer, der hører til den samme folkegruppe som folk i det sydlige Italien. I det 3. Århundrede før Kristi fødsel besatte romerne dog øen, hvilket resulterede i den 1. Puniske krig mellem Rom og Kartago – ved krigens slutningen var Sicilien under romersk styre. Senere hen kom Sicilien under fransk styre, hvilket de gjorde oprør over i 1200-tallet.

I slutningen af 1800-tallet begyndte de gamle forbund at vokse sig større – disse der er grundlaget for den i dag berygtede mafia blev involveret i en masse kriminalitet. Mafiaen blev dog svækket under udvandringen til USA for igen at komme i opblomstring under Anden Verdenskrig. Disse berygtede mafiaklaner er altså en stor del af Siciliens historie, der tilsyneladende udsprang fra feudalismen som Sicilien overgik til i 1800-tallet.

En hemmelig oase i kontrast til en barsk fortid

På trods af krise og mafiaens indflydelse er Cefalù dog en fjern oase med en masse historie og arkitektoniske elementer.

Vælger du at tage til Cefalù udenfor højsæson (juli/august) finder du en rolig by, der kører i sit eget stille og rolige sicilianske tempo. Derudover er befolkningen enormt gæstfri og venlig – de er nemlig utrolig glade for at få gæster udefra.

I byen finder du en masse historiske elementer som den mere end 900 år gamle domkirke samt belægning helt tilbage fra romertiden, der bugter sig igennem de små fiskerhuse.

Byen har endda bevaret sit udendørs middelalder vaskeri, hvor man kan opleve en middelalderlig stemning, hvorfor både en lind strøm af turister og beboere færdes i dette område.

Foruden historiske elementer, et enestående landskab, en frodig natur og et imødekommende folkefærd finder du også skønne sandstrande i Cefalù. Der er ikke langt fra byens centrum og ned til stranden, hvor du i ro og mag kan nyde en afslappende dag i smukke omgivelser. Der findes desuden et udvalg af isboder og barer langs stranden, hvilket gør det endnu mere ideelt at lægge et smut forbi stranden.

I Cefalù er der også mulig for at prøve kræfter med klatring, hvis man har behov for at udfordre sig selv lidt. Er du ikke så meget til den slags dristige aktiviteter, kan du også foretage dig mere rolige ting som at opleve solnedgangen over byen. Det skulle være et helt enestående syn, der kunne være en rigtig god afslutningen på en god dag i den lille italienske perle. Du kan desuden finde mere Sicilien fakta her på siden, hvor du også kan læse meget mere om Italien, herunder destinationer i Italien, madkulturen i Italien, ferieråd til rejser til Italien osv.

(Visited 396 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar