Skiferie i Abruzzo

4.2/5 - (91 votes)

Nu hvor vinteren rigtig er over os er det oplagt at finde skiene frem og begive sig afsted på skiferie.

Italien har som bekendt mange rigtig fine skisportssteder i Alperne, men det er faktisk også muligt at stå på ski inde i midten af støvlelandet. Regionen Abruzzo midt i Appenninerne kan tilbyde nogle af de bedste pister i hele Italien og en skiferie her kan med lethed kombineres med kulturelle oplevelser i hovedstaden Rom, der blot ligger 80 km herfra.

Abruzzo er med sine mere end 30 beskyttede naturområder med rette blevet kåret som den grønneste region i Europa. Regionen er hjemsted for 75% af alle dyrearter, der findes i Europa samt kontinents sydligste gletsjer.  og det er i særdeleshed denne skønne natur er med til at gøre dine skieventyr i Abruzzo til noget du sent kommer til at glemme.

Et mekka for elskere af det rustikke italienske køkken

Som de fleste regioner i Italien byder Abruzzo også på sit helt eget enestående køkken. En af de mest fremtrædende retter i regionen er maccheroni alla chitarra. Denne ret er skabt ved at trykke eller skære pasta gennem et specielt redskab kendt som en chitarra, hvorved pastaen bliver lavet til lange tynde nudler.

Pastaen serveres traditionelt med en tomat-baseret sauce, der er krydret med reigeligt med peber, svinekød, gås, eller lam. Denne ret serveres sædvanligvis sammen med andre regionale retter, såsom Sagne e Fagioli en lækker nudelsuppe med bønner.

Det uspolerede gammeldags romantiske Italien

I Abruzzo finder du også mange af Italiens bedst bevarede middelalder og renæssance bjergbyer. Abruzzos relativt tilbagestående landbrugs økonomi har reddet mange af disse byer fra at blive ødelagt af modernisering og økonomiske fremskridt som det er sket mange andre steder i Italien. Mange af byerne ligger helt inde i regionens mange nationalparker, så deres stemningsfyldte historie kan nydes midt i idylliske bjergrige omgivelser.

Blandt de bedst bevarede er Castel del Monte og Santo Stefano di Sessanio, der begge ligger inde i Gran Sasso nationalparken. Begge disse bjergbyer, som blev styret af den berømte Medici familie i over halvandet hundrede år, har relativt lidt turisme så et besøg til disse er også en oplagt mulighed for at komme lidt væk fra den Italienske masseturisme.

Officiel side om Abruzzo

Leave A Comment