Ferie til Venedig er magisk

4.5/5 - (64 votes)

Der findes ikke mange byer som Venedig, hvor biler ikke er tilladt i bybilledet, da byen står under vand. Du kommer rundt ved at gå ad broer og fortove, mens vejnettet klarer al transport med enten både, pramme og romantiske gondoler. Du kan enten flyve til Venedig i Norditalien eller køre dertil i egen bil, og du kan få en fantastisk ferie i Venedig og lokalområdet, der har masser af seværdigheder at byde på.

Hvordan er klimaet i Norditalien?

Italien er omkranset af mange lande såsom Frankrig i vest, Schweiz og Østrig i nord samt Slovenien i øst, og Venedig ligger som en perle tæt på disse lande og ud til det skønne Adriaterhav. Klimaet og badevandet er derfor herligt det meste af året, og derfor kan du altså nyde en herlig og varm badeferie her i området.

Du kan også tage på en vinterferie hertil, da der lidt nord for Venedig findes høje bjergområdet nær byen Livigno, der har ideelle betingelser til skiløb. Der findes ikke mindre end 118 øer i denne lagune nær Venedig, så du kan altså opleve meget i område;  især hvis du elsker at sejle og nyde det gode vejr.

Smukke Venedig

Det er forståeligt, at Venedig er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, da bygningerne i byen er bygget på træpæle, og mange steder ligger husene ikke mere end én meter over vandet.  Vandet kan stige meget ved højvande, så derfor er der stor risiko for oversvømmelser.

Normalt lægger man gangbrædder ud på området, sådan så man kan bevæge sig rundt, men både disse samt træpælene kan også rådne med tiden, så derfor har Venedig ofte fået en dødsdom, men lever stadigt videre. Byen tiltrækker millioner af turister, der vil opleve Italien og dens seværdigheder, hvor Venedig er meget unik i forhold til andre byer.

Markuspladsen er absolut et besøg værd

Før eller siden kommer de fleste turister i Venedig forbi Markuspladsen, der er én af de mest berømte pladser i verden på grund af dens uforglemmelige, storslåede og detaljerede skønhed. Denne plads tager simpelthen vejret fra de fleste, da man oplever et betagende syn med faktisk fire seværdigheder samlet på en plads.

  1. Selve pladsen med dens fabelagtige bygningsværker
  2. Den overdådige basilika Markuskirken fra år 1071
  3. Doge-paladset, hvor Venedigs herskere boede i mere end 1.000 år
  4. Markuskirkens klokketårn (Campanile) er en selvstændig bygning i unik stil

Disse fire seværdigheder er et must at besøge på turen til Venedig, og samtidig har du her muligheden for at nyde udsigten over Canal Grande ved de mange hyggelige caféer og restauranter, hvor du kan smage de mange italienske specialiteter. Italiensk mad er ikke bare pizza, pasta og italiensk is, da der findes så mange andre lækre italienske retter såsom:

  • Sorte og hvide trøfler
  • Risotto
  • Tiramisu og creme caramel
  • Ostene: Parmesan, Grana padano, Mozzarella og Gorgonzola
  • Vinene Amarone, Barolo, Brunello, Chianti, Aglianico og Campania
(Visited 122 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar