Efterårsferie i Firenze

Måske var det en god idé at planlægge din efterårsferie i god tid, så du allerede nu skulle bestille en hyggelig tur til Italien. Italien er et skønt land med mange herlige byer, hvor der hersker en sydlandsk stemning, som er nem at forelske sig i. Man kan besøge flere byer i Italien, men der er naturligvis visse forskelle mellem dem ligesom i andre lande. Hvis man især er interesseret i kultur, mode og kunst, så bør man besøge Firenze, som ligger i Toscana. Her kan man nyde både vin, gastronomi, kunst og smukke omgivelser, så derfor har mange kendte kunstnere gennem tiderne holdt til i Firenze-området for at indhente værdifuld inspiration, og det omfatter blandt andet

Leonardo da Vinci, Botticelli og Michelangelo. Man kan gå rundt i byens gader og nyde de historiske bygninger, museerne, de fashionable butikker, caféerne og restauranterne.

Seværdigheder i Firenze

Området omkring Firenze kan prale af en storslået natur bestående af oliventræsklædte bjergsider og bølgende dalsænkninger. Firenze har en masse unikke bygningsværker bestående af pittoreske huse, paladser, små torvepladser og imponerende kirker. Den kendte marmor beklædte domkirke i Firenze er endda den fjerdestørste i verden, og den tog mere end 150 år at opføre. Man bør også besøge det middelalderlige palads Palazzo Vecchio, som i dag fungerer som Firenzes rådhus.

Desuden bør man besøge Ponte Vecchio, som er byens ældste bro. Byen kan også være stolt af at indeholde omkring en tredjedel af verdens mest betydningsfulde kunstværker, hvilket skyldes byen er kendt for at være hjemstedet for den italienske renæssance. Byen er faktisk oversvømmet med gallerier, kirker, skulpturer, malerier og bygninger, så stedet er et stort eldorado for de kulturinteresserede. Faktisk er gaderne i Firenze at betragte som ét stort frilandsmuseum, og derfor figurerer Firenze endda som et World Heritage Site af UNESCO.

Oplev Italien i din efterårsferie

Man kan derfor tage ned til Italien en uges tid i en ferieperiode eksempelvis efterårsferien, hvor vejret på denne årstid stadig er smukt og varmt i Italien. Man kan blandt andet finde billige flybilletter til Italien hos rejsebureauet Spies, som endda har afgange direkte til Firenze samt Rom, Venedig og mange andre storbyer. Man kan også rejse rundt i landet og se floden Arno, broer og gondoler i Venedig, det skæve tårn i Pisa, det berømte Uffizi-galleri, Vatikan-staten med Peterskirken og alle de andre seværdigheder i Italien.

Husk at nyde den herlige italienske mad, som ikke kun er pasta og pizza. Hvis du tager på efterårsferie i Firenze, så afprøv det toscanske køkkens vidunderlige verden på Firenzes mange trattoria’er, hosteria’er og caféer, hvor smagsoplevelser i særklasse er klar til at gøre dig glad, lykkelig og ikke mindst mæt.

 

(Visited 106 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar