Mode er en del af italienernes hverdag

4.1/5 - (45 votes)

Italiensk mode

Mode er nærmest en national passion i Italien og for at se de nyeste trends behøver man bare at kaste et blik rundt på pladser og gader. Mellem klokken 18 og 20 er der ofte den traditionelle passegiata , som er en spadseretur på byens hovedstrøg.

La passegiata

La passegiata går simpelthen ud på at vise sig frem. Man går rundt for at blive beundret og selv at beundre andre diskret. En italiener vil typisk præge modebilledet ved at fremhæve sine bedste sider og skjule de mindre heldige. En italiener vælger altid tøj, som særligt klæder hende eller ham. En italiener vil typisk skjule de dele af kroppen, som ikke er smukke eller som ikke er værd at fremhæve. De vil derfor som oftest udtrykke en blanding af skønhed og kvalitet. Læs mere om moden på hjemmesider på internettet. Der kan du finde inspiration fra forskellige kvinder og lande.

Berømte Italienske designere

Nogle af verdens bedste modedesignere kommer fra Italien og det kan nok ikke overraske nogen, når de er så selvbevidste om deres udseende. I det meste af 1900-tallet har italienere haft nogle af de dygtigste og mest trendsættende designere til at præge modebilledet, uanset om det gælder tøj, parfume, sko, smykker eller hår. I 1950'erne, blev italiensk mode verdenskendt, da det internationale jetset fik øjnene op for feriedestinationer som Capri og den italienske riviera. Den franske mode var alt for sofistikeret og tung og moden i Italien var mere afslappet, venlig og enkel.

Emilio Pucci

Emilio Pucci er en af de kvindelige designere, som har markeret sig på modebilledet både indenfor tøjdesign. Hendes mode er let og sensuel. Noget der kendetegner hendes mode er blandt andet lette kjoler, som er beregnet til at blive båret uden undertøj.

Canfora

Canfora skabte sandaler til den sofistikerede kvinde. Det var sandaler med flad hæl, som var med til at vise kvindernes smukke fødder. Kendte og royale fra hele verdenen ville have sandalerne.

Skriv en kommentar