Italiensk pizza – Sådan laver du den

Du kender dem sikkert; discount eller pappizzaen fra supermarkedet. Den smager af pap og er som gummi at bide i. Den er en skandale for madkulturen. Den er usund og usmagelig. Denne discount pizza er dog også den samme, der har reddet mig i stressede perioder, børnefødselsdag og ” hjemme alene med 3 børn og intet overskud, aftener”.

Sådan skal en ægte italiensk pizza være

Skal du lave eller have en rigtig italiensk pizza, skal den være tynd i bunden, sprød og med begrænset fyld – er der for meget fyld på pizzaen, bliver den blød og en kedelig oplevelse at få i munden. Mozarella og tomat er naturligvis uundgåeligt på en ægte italiensk pizza, og topper ud den med basilikum er den helt hjemme. Videoen nedenfor beskriver detaljeret, hvordan du kommer igennem din pizzabagning på autentisk vis.

Pizzadej, som den skal være

Ægte italiensk pizza bages også efter italiensk opskrift og den får du her:

  • 2,5 dl. Lunkent vand
  • 15 gram gær
  • 2 tsk salt
  • Ca. 500 gram hvedemel
  • 2-3 spsk. olivenolie

Det hele skal blandes sammen i en skål, deles i tre dele, tre boller og stilles på køl. Dejen skal hvile i minimum tre timer, før man anvender den. Dejen formes til tre bunde.

Hvordan tilberedes pizzasovs?

Pizzasovsen er helt enkel og fyldt med smag. Læg mærke til der bruges friske basilikum blade, hvilket bidrager væsentligt til smagsoplevelsen. Det smager meget bedre at lave sin egen pizzasovs i forhold til den, du kan købe nede i supermarkedet. Smagsoplevelsen er en helt anden.

Ingredienser: 

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 8-10 blade frisk basilikum
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. Salt
  1. Ingredienserne blendes og er klar til at blive smurt på bundene.
  2. Tilsæt eventuelt mozarella eller andet fyld efter smag.
  3. Derefter bages pizzaerne ved ovnens højeste temperatur i 6-8 minutter. Ideelt er det ca. 350 grader.
  4. Når pizzaen er bagt, kan man eventuelt tilsætte mere fyld.

 

(Visited 608 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar