Du er sikkert ligesom så mange andre træt af, at pizza nede fra den lokale pizzamand altid skal koste kassen. Men at den hjemmelavede pizza alligevel sjældent bliver lige så delikat som den fra pizzeriaet. Tips kan derfor ofte godt buges, for hvem vil ikke gerne kunne lave sin egen lækre pizza selv?
Lav pizza på pizzasten
Du har brug for en god pizzasten, hvis du gerne vil lave en rigtig lækker pizza derhjemme, som smager ligesom den (eller bedre) end den, du kan få hos din lokale pizzamand. Man kan blandt andet finde en vildt effektiv pizzasten fra bagesten.dk i jern. Selvom man forbinder sten med traditionel Italiensk Pizza bagning optager og afgiver pizzasten i jern meget mere varme end en almindelig keramisk bagesten.
Indkøbsturen
Her kommer de første råd til en lækker hjemmelavet pizza, og de sker allerede under indkøbsturen:
- Køb enkelt ind – lad være med at købe ti forskellige slags fyld til samme pizza. Det gør dejen blød og våd og er derfor langt fra den ønskede sprøde bund.
- Brug gerne italiensk mel til dejen, det er perfekt til pizza. Det siger sig selv, at sådan noget mel skaber det bedste grundlag for en god pizza hjemme i køkkenet.
- Lav din egen tomatsovs, det er både billigere og bedre end den færdiglavede udgave. Herudover ved du hvad der er i den, og du kan derudover selv bestemme hvor mild eller stærk den skal være. Friske råvarer er det bedste!
Køb gerne blot mozarella, parmaskinke, rucola og parmesan – opskriften på en enkel men meget velsmagende pizza.
Pizzadej
En god elastisk pizza dej består af:
- 2,5 dl. Lunkent vand
- 15 gram gær
- 2 tsk salt
- Ca. 500 gram hvedemel (det italienske)
- 2-3 spsk. olivenolie
Det hele blandes sammen i en skål og æltes derefter sammen på bordet. Når dejen er arbejdet godt igennem, deles den i tre stykker, som formes til boller og lægges på køl.Her skal de hvile i minimum tre timer, men man kan med fordel lave dejen dagen før, man skal bruge den. Når dejen er klar, strækkes den ud til en tynd bund med masser af mel.
Tomatsovsen
Næste og næsten sidste skridt i de fantastiske hjemmelavede pizza er den hjemmelavede pizzasovs, som består af:
- 2 dåser hakkede tomater
- 8-10 blade frisk basilikum
- ½ dl olivenolie
- 1 tsk. Salt
Ingredienserne blendes til en ensartet masse, som nu er klar til at blive smurt på pizzaen i et tyndt lag. Herefter kommes fyldet på – ikke for meget og sørg for at det væde der nu må være, er sigtet helt fra. Dette giver en blød bund ellers.
Bagetid
Bag derefter pizzaen ved ovnens højeste temperatur i 6-8 minutter. Ideelt er det ca. 350 grader for at opnå den sprøde bund. Det er vigtigt at holde øje med pizzaen, mens den bager – den kan hurtigt brænde på.
Bon appetit!