Lav den perfekte pizza

4.2/5 - (116 votes)

Du er sikkert ligesom så mange andre træt af, at pizza nede fra den lokale pizzamand altid skal koste kassen. Men at den hjemmelavede pizza alligevel sjældent bliver lige så delikat som den fra pizzeriaet. Tips kan derfor ofte godt buges, for hvem vil ikke gerne kunne lave sin egen lækre pizza selv?

Lav pizza på pizzasten

Du har brug for en god pizzasten, hvis du gerne vil lave en rigtig lækker pizza derhjemme, som smager ligesom den (eller bedre) end den, du kan få hos din lokale pizzamand.  Man kan blandt andet finde en vildt effektiv  pizzasten fra bagesten.dk i jern. Selvom man forbinder sten med traditionel Italiensk Pizza bagning optager og afgiver pizzasten i jern meget mere varme end en almindelig keramisk bagesten.

Det første du naturligvis skal gøre, er at lave din pizzadej og sætte den til hævning. Imens din dej hæver, tænder du ovnen, og placerer pizzastenen på en rist eller plade midt i ovnen. Når ovnen er varm, skal pizzastenen opvarmes i 30-45 minutter. Alt imens kan du lave fyld og tomatsovsen klar.

Når de 30-45 minutter er gået, placerer du din pizza på spaden og lader den glide ned på pizzastenen i ovnen. Efter 6-7 minutter burde pizzaen nærme sig at være færdig – den er nu sprød og luftig præcis som hos pizzamanden. Lad endelig pizzaen køle lidt af inden den serveres.

Hvorfor vælge en pizzasten af stål?

18x mere varme

Vælg gerne en pizzasten i jern/stål. Det optager og afgiver meget mere varme end en almindelig keramisk bagesten. Hvorfor er det en fordel? Når dit brød eller din pizza rammer den glohede bagesten i jern, pumpes varmen direkte op i brødet!

Fantastiske bageresultater

Al bagværk har godt af at få en god start i en varm ovn og ikke mindst at lande på en glohed bagesten. Bagesten i jern giver brød og pizzabunde en fantastisk afbagning – bedre hævning, sprødere skorpe.

Holder evigt

Bagesten i jern er en tung og solid sag. Bagesten.dk producerer og sælger en enkelt model på 6 kg. Ved korrekt anvendelse og vedligeholdelse, har du din bagesten i jern boende i ovnen resten af dit liv!

Anvendes i ovn og grill

Bagesten i jern anvendes i helt almindelige ovne i mange danske køkkener. Den placeres på en rist eller bageplade midt i ovnen. Bagesten i jern kan også benyttes på grill – til stegning af kød!

Pizza bliver bagt på 5-6 minutter!

Pizzabagere benytter stenovne som bliver meget varme, helt op til 5-600 grader. Det resulterer i pizza'er som er bagt på ganske få minutter – med fantastisk bund og skorpe til følge. Disse varme grader er langt mere end hvad du kan opnå i en typisk dansk ovn hjemme i køkkenet – disse går typisk kun op til 275 grader og enkelte kan nå op på 300 grader.

Hvad gør du så, når du gerne vil bage fantastiske pizza'er? Du kan investere i en bagesten i jern! Måske har du prøvet en keramisk en af slagsen og oplevet at resultatet bliver bedre. Ulempen er, at de hverken er i stand til at levere nok varme og alt for hurtigt mister temperaturen.

Jern leder varme meget bedre end en keramisk sten og resultatet bliver sprøde pizza'er med perfekt afbagt bund. Herudover er bagesten i jern med til at holde varmen mere stabil i ovnen, hvilket er en fordel både ved pizzabagning, men også ved traditionel brødbagning er det en fordel.

Pizzasten kan bruges til andet bagværk

Bagesten i jern er ikke kun et must til lækre pizza'er. Alt brød har godt af den enorme varme der er oplagret i bagesten i jern. Især brød lavet på langtidshævede og våde deje har enormt gavn af den varme der pumpes op i brødet når det lander på den varme sten!

Er du allerede en entusiastisk hjemmebager som tager kampen op mod bageren? Så tør vi godt love dig, at du med en bagesten i jern hæver dine brød til en helt ny oplevelse. Bagesten i jern giver dig en rigtig god afbagning af bunden og sikrer en maksimal hævning af brødet.

Prøv pizzastenen af stål og du vil se og smage en markant forskel

Indkøbsturen

Her kommer de første råd til en lækker hjemmelavet pizza, og de sker allerede under indkøbsturen:

  • Køb enkelt ind – lad være med at købe ti forskellige slags fyld til samme pizza. Det gør dejen blød og våd og er derfor langt fra den ønskede sprøde bund.
  • Brug gerne italiensk mel til dejen, det er perfekt til pizza. Det siger sig selv, at sådan noget mel skaber det bedste grundlag for en god pizza hjemme i køkkenet.
  • Lav din egen tomatsovs, det er både billigere og bedre end den færdiglavede udgave. Herudover ved du hvad der er i den, og du kan derudover selv bestemme hvor mild eller stærk den skal være. Friske råvarer er det bedste!

Køb gerne blot mozarella, parmaskinke, rucola og parmesan – opskriften på en enkel men meget velsmagende pizza.

Pizzadej

En god elastisk pizza dej består af:

  • 2,5 dl. Lunkent vand
  • 15 gram gær
  • 2 tsk salt
  • Ca. 500 gram hvedemel (det italienske)
  • 2-3 spsk. olivenolie

Det hele blandes sammen i en skål og æltes derefter sammen på bordet. Når dejen er arbejdet godt igennem, deles den i tre stykker, som formes til boller og lægges på køl.Her skal de hvile i minimum tre timer, men man kan med fordel lave dejen dagen før, man skal bruge den. Når dejen er klar, strækkes den ud til en tynd bund med masser af mel.

Tomatsovsen

Næste og næsten sidste skridt i de fantastiske hjemmelavede pizza er den hjemmelavede pizzasovs, som består af:

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 8-10 blade frisk basilikum
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. Salt

Ingredienserne blendes til en ensartet masse, som nu er klar til at blive smurt på pizzaen i et tyndt lag. Herefter kommes fyldet på – ikke for meget og sørg for at det væde der nu må være, er sigtet helt fra. Dette giver en blød bund ellers.

Bagetid

Bag derefter pizzaen ved ovnens højeste temperatur i 6-8 minutter. Ideelt er det ca. 350 grader for at opnå den sprøde bund. Det er vigtigt at holde øje med pizzaen, mens den bager – den kan hurtigt brænde på.

Bon appetit!

Skriv en kommentar