Køb tøj og tilbehør i Italien

Butikker i Italien med tøj og tilbehør

Jeg har fundet en side på internettet, med information om shopping i Italien: Butikkerne holder normalt åbent kl. 8.30-13.00 og 15.00-19.00. I Syditalien og særligt om sommeren på badesteder holder man åbent lidt længere om aftenen og har også åbent om søndagen. Det er ikke altid at butikkerne i storbyen har siesta-lukket. Hvis de har er det som oftest mandag formiddag, men det svinger meget lokalt. La Rinascente, COIN og UPIM hedder de største stormagasinkæder, hvoraf den første er den mest eksklusive. Butikskæder for dagligvarer er bl.a. CONAD, GS, Coop, Esselunga og PAM/Panorama.

Køb modedesign

De største modebyer er Milano og Firenze, men også i Rom, Venedig og andre større byer har Gucci, Armani og de andre store mærker deres egne butikker. Der er selvfølgelig også billigere tøjkæder, og ligesom på markeder kan man her ofte finde godt og spændende tøj til gode priser. Prisen er nogenlunde den samme som i Danmark, men du vil opdage, at det varierer afhængig af hvilken by du handler i. Ligeledes kan du få varerne endnu længere ned på markederne.

Få prisen længere ned

I butikkerne betaler man fuld pris, på markederne derimod kan man prutte om prisen, som det hedder. Det er ganske muligt at få prisen ned.

Udsalg

Tøj- og skoudsalg starter normalt i midten af januar og i midten af juli.

Få en kvittering

Du har lov til at bede om en kvittering (“scontrino”) for betalte varer. Det gælder både store og små indkøb. Selv for en kop kaffe ved bardisken har du som forbruger pligt til at sørge for, at du får en kvittering med.

Falske mærkevarer

Der er en lov mod falske mærkevarer. Det vil sige, køber du et plagiat (f.eks. alt for billig taske med et mærkelogo, på stranden, på gaden, på marked, osv.), risikerer man store bøder fra patruljerende politi, op til 10.000 euro. Det skal man være yderst opmærksom på når man handler i Italien, da man med garanti vil støde på nogen, der prøver at sælge det.

Tilbehør på nettet

Der er en masse tilbehør rundt omkring på internettet, nogle af stederne kan du være heldig at finde noget med oprindelse fra Italien, mens andet blot er inspireret derfra.

(Visited 976 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar