Ferie i Sorrento

4.5/5 - (146 votes)

Lige syd for Napoli i Syditalien finder man kystbyen Sorrento. Sorrento Italien er hovedbyen i området ved Amalfikysten, og et populært rejsemål for mennesker fra hele verden, som besøger byen for at slappe af og nyde livet. På egnen dyrkes der mange citroner, og Sorrento er også kendt for deres likør Limoncello, som fremstilles af byens egne citroner. Fra byen har du udsigt over vulkanbjerget Vesuv og storbyen Napoli.  Byen er fyldt med masser af shopping muligheder og lækre restauranter, som byder på det allerbedste indenfor italiensk gastronomi. Byen har også en flot bådehavn, hvor du blandt andet kan tage på hyggelige ture til Capri. Desværre har byen ikke nogle egentlige strande, men man kan benytte sig af de betonstrande, som er blevet opbygget langs kysten, hvor du kan leje solsenge og parasoller og nyde det azurblå hav ved Sorrento Italien.

Seværdigheder ved Sorrento

Ud over at bade i det lækre klare vand ved Amalfikysten, er der også mange andre ting at tage sig til i Sorrento Italien. Man kan fx udforske nogle af byens historiske seværdigheder, som fortæller en utrolig historie om Sorrento. Du kan blandt andet se de gamle mure tilbage fra middelalderen, som engang var en del af det græske forsvar, samt andre ruiner fra da byen blev bygget. Sorrento har også meget at byde på til de kunstinteresserede. Correale di Terranova Museum er et kunstmuseum med en utrolig interessant samling af værker fra de mange Correale huse omkring Napoli og Sorrento. Museet åbnede helt tilbage i 1924, og har siden da haft en stor samling af kunstværker fra det 17.- og 18. Århundrede. Sorrento Italien er også meget kendt for sin mangfoldighed af kunstnere. Mange forskellige slags kunstnere lige fra digtere, forfattere, musikere og kokke er kommet til byen for at få inspiration og udleve deres kunst. Foruden disse seværdigheder bør du heller ikke snyde dig selv for et besøg hos domkirken i Sorrento, og Verniero-palæet som er kendt for sine arabiske dekorationer.

Aktiviteter i Sorrento

I Sorrento Italien er der masser af ting at give sig til for alle i familien. Byen er fyldt med butikker, hvor der er rig mulighed for at shoppe tøj og smykker, men hvor du også kan få fat i traditionelle italienske ting såsom håndsyede duge, håndmalede sandaler samt alkohol og gastronomiske produkter fra de lokale producenter. Der er også mange diskoteker, barer og vinstuer i byen, hvor man kan slappe af efter en lang dag i solen. Byen har også forlystelsesparker, vandlande og bowling, så der er altid noget at tage sig til uanset alder. Der er en storslået natur i området, og du bør ikke snyde dig selv for at nyde den smukke natur rundt i Sorrento Italien. Du kan blandt andet tage på trekking tur, på de mange forskellige stiger, som har forskellige sværhedsgrad alt efter, hvor erfaren en vandrer man er. Der udover er der masser af guidede ture, som tager dig med rundt til de mest seværdige steder i området omkring Sorrento Italien.

Tag på tur i området

Der er masser af muligheder for at besøge de nærliggende byer omkring Sorrento Italien, som også har masser af spændende ting at byde på. Du kan blandt andet besøge byen Pompei, som helt tilbage i år 79 blev dækket af aske og lava fra vulkanen Vesuv, og i dag fortæller historien om, hvordan en by så ud i gamle dage. Du kan også tilbringe en dag i byen Amalfi, som er en charmerende lille fiskerby, der ligger i bunden af en lille dal, hvor der er masser af vandrestiger og en fantastisk natyr. Øen Capri, som ligger ud for Sorrentohalvøen, har en verdenskendt grotte, som bare må og skal opleve med egne øjne. Man kan kun nå ud til grotten ved hjælp af små robåde, som kan lejes af de lokale. Der er altså nok af muligheder for at slappe af og opleve ting, men en rejse til Sorrento Italien.

(Visited 1.268 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar