Vejret i Rom

4.1/5 - (122 votes)

Introduktion til vejret i Rom

På denne side fortæller vi lidt om vejret i Rom, Italien samt de omkringliggende områder. Rom har omkring 2.500 solskinstimer om året, fra 111 3,6 timers solskin om dagen i december til 332 -. gennemsnitlig 10,7 solskinstimer om dagen i juli måned. Det er 60% større mere end den nordlige halvdel af Europa, som i gennemsnit har omkring 1500 solskinstimer om året.

Varme somre, våde vintre

De varme somre og relativt våde vintre gør, at Rom og det omkringliggende område er grønt og frodigt med masser af frugttræer. Særligt appelsiner og citroner har de perfekte vilkår. Området er også kendt for at producere fantastisk vin og flotte store tomater.

 

Vejret i Rom, Italien de næste 7 dage

[one_half][widget id="simple-weather-4"][/one_half]

[one_half_last][/one_half_last]

Varm ustabil luft giver ofte lyn og torden om aftenen

Om sommeren er der gode chancer for tordenbyger om aftenen – særligt når vinden er fra en nordlig eller sydlig retning.  På varme, solrige sommerdage kan man i Rom få kraftig konvektion, som kan frembringe såkaldt varmetorden. Tordenvejr i forbindelse med varm- og koldfronter kaldes fronttorden, mens cumulonimbusskyer dannet på vindsiden af bjerge fører til orografisk torden. Det tordenvejr, der optræder, når fugtig, instabil luft blæser hen over varme hav- eller landområder, hvor konvektionen forstærkes og massevis af tordenskyer dannes, kaldes luftmassetorden. Højsæson er månederne juni, juli og august.

thunder in rome billede

Billedet viser et kraftigt tordenvejr på vej over Rom by. De seneste år har dette været årsag til oversvømmelser og jordskred i området i og omkring Rom.

Skriv en kommentar