Er du helt vild med Italien? Så skal du helt sikkert prøve denne pastasalat, der sender dig direkte til Italien i dine tanker – intet skriger Italien som en god omgang pasta, vel? Få opskriften på pastasalat med artiskok og basilikum herunder.
Pastasalat (4-6 personer)
- 200 g tørret konkylie-pasta eller små penne
- 2-3 spsk. god grøn pesto, f.eks. fra Meyers (eller hjemmelavet)
- 75 g ristede pinjekerner
- 1 glas grillede artiskokker i olie
- 3 forårsløg
- Ca. 75 g mangetoutærter eller friskbælgede grønne ærter
- 2 spsk. semitørrede tomater i olie (fås på glas)
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 75 g pecorino, grana eller
- Parmesan, høvlet i flager (kan undgås hvis du gerne vil have en fedtfattig pastasalt)
Sådan gør du
Kog pastaen al dente efter anvisning på pakken. Lad den dryppe godt af – der skal helst ikke vand i din pastasalt. Vend den med pesto, og lad den trække, til den er afkølet. Rist pinjekernerne lysebrune på en tør pande. Skær artiskokkerne i halve eller mindre stykker alt efter hvordan du foretrækker din pastasalat. Hak forårsløgene, og skær mangetoutærterne i små skrå stykker. Vend det hele i din pastasalat sammen med tomater. Anret din pastasalat i et dybt fad, og drys med basilikumblade og masser af høvlet parmesan.
TIP: Pastasalat kan sagtens gemmes til dagen efter. Spis evt. din pastsalat som frokost dagen efter!