Skiferie Italien – Sol, sne og Italiensk charme

4.3/5 - (38 votes)

Italien er et ideelt valg til skiferie – særligt for familier, med fremragende skiskoler og en ægte glæde i velkomst af små børn. Atmosfæren i italienske skisportssteder er kosmopolitisk, men et indtryk der er 100% italiensk; sjov, afslappet og autentisk. Italiens maleriske alpine landsbyer tilbyder nogle af verdens bedste restauranter, natteliv kan dog være begrænset på nogle skisteder. De gamle brostensbelagte gader kommer til live om aftenen med summende barer, gode restauranter og fantastiske pizzeriaer.

ec34b70629fd1c3e81584d04ee44408be273e5d719b717489cf3_640_mountain-snow-italy

Byernes udseende minder meget om det man finder andre steder i de Østrigske skiområder, dog med den italienske charme og langt flere solskinstimer.

e837b70d2ef1093ecd0b470de7444e90fe76e6d21bb1174695f9c8_640_mountain-snow-italy

De mange højtryk og solskinstimer har dog en bagside. Man kan være uheldig og opleve at mængden af naturlig sne er begrænset. Men heldigvis holder temperaturen sig på et niveau der tillader snemaskiner i at dække pisterne med lækker pulversne imens man er på afterskiing eller sover efter en lang dag på pisterne.

Vil du heller ud og opleve nattelivet på skiferien i Italien, skal man huske at tage noget pænt tøj med. Her er det mange steder ikke ok at tage på afterski i skistøvler og skibukser, som det måske er i Østrig. I Italien sætter de pris på stil, god mad og elegance.

Flere store italienske skiområder når man til via Aosta-dalen i vest, under Mont Blanc og Monte Rosa, med en blanding af ultra-chic Courmayeur i den ene ende, off-piste mekka Alagna og Monterosa i den anden, og lidt af alt i mellem, de fleste af det med slående natur. I øst er Dolomitterne, nogle af verdens mest maleriske bjerge, fyldt med snesevis af små, men veludviklede feriesteder, alle under paraplyen af “verdens største skiområde” og dækket af en enkelt liftkort!

Korte skiferier og weekendture stadig mere populære og områder såsom Courmayeur, Champoluc og Sestriere er ideelle til weekenden skiløb med korte transport til lufthavnen og bekvemt beliggende Hoteller hvilket betyder, at man hurtigt kan komme pisterne. Her finder man også masser af off-piste og heliskiing.

Her er nogle af de mest populære skiområder i Italien

Aosta-dalen

Aosta-dalen er den mindste autonome region i Italien, men prale mange af Italiens, og faktisk Alperne, højeste tinder. Hele dalen er der over 800 km afmærkede pister og 150 skilifte, for det meste spredt blandt resorts i Courmayeur, La Thuile, Pila, Champlouc og Gressoney.

Læs mere

Trentino

Trentino finder du snesikre Passo Tonale, stilfuld Madonna di Campiglio, den smukke bjerg feriested Cavalese i Val di Fiemme og utroligt smukke San Martino di Castrozza.

Læs mere

Piedmont

Der er omkring 50 skiområder i Piemonte, men mange er lille. Det er fint, hvis du er bosiddende i Torino og er på udkig efter noget at gøre på en lørdag eftermiddag.

Læs mere

Skriv en kommentar