Pakkeliste – sådan pakker du den gode taske til rejsen

Rate this post

En taske, som ikke er omhyggeligt pakket, kalder på ferie-katastrofer. Og det kan være en kæmpe stressfaktor forud for din rejse, hvis du ikke har overblik over, hvad du skal pakke til din ferie. Derfor vælger mange også at udskyde det til allersidste sekund, og det betyder desværre også, at de ofte glemmer vigtige ting.

Gode råd er heldigvis ikke dyre, og du kan nemt undgå de værste feriekatastrofer med en god pakkeliste og nogle smarte pakketips og -tricks. Så fat kuglepennen og tag noter af de gode pakketips, som vi har fundet til dig her.

Hvad skal du pakke?

En udførlig pakkeliste er den lette vej til en stressfri ferie, og her er det en god idé at adskille det absolut nødvendige fra det overflødige. Vær derudover realistisk omkring, hvor meget du kan have med i kufferten. På den måde undgår du at pakke alt det, du ikke kommer til at bruge alligevel.

Overvej også rejseform og rejseforhold, når du laver en pakkeliste. Her skal du tænke omstændigheder, rejseform, rejsetype, vejr og alle andre faktorer ind.

Her er en liste over de absolut vigtigste ting, du altid bør pakke:

 • Pas
 • Bookinginformation og billetter (på mobil eller print)
 • Gult og blåt sygesikringskort, rejseforsikring og vaccinationskort
 • Visa – hvis det er nødvendigt
 • Førstehjælpskasse med eventuelt vigtig medicin og håndkøb som hovedpinepiller, medicin mod dårlig mave osv.
 • Lokal valuta og kreditkort
 • Mobiltelefon (gerne med mulighed for udlandstelefoni) og oplader
 • Adapter (tjek op på, hvilken du skal bruge)
 • Solcreme og aftersun
 • Underholdning til turen såsom bøger, film, spil, kryds og tværs
 • Kamera
 • Solbriller

Pakketips til rejsen

Hvordan pakker du din kuffert bedst muligt? Og hvad skal du prioritere, når du pakker? Se vores liste med pakketips, der gør det nemmere for dig at pakke bagagen optimalt.

Keep rolling

Dette tip er et, der skiller vandene. Men vi hører til dem, der bestemt mener, at det skaber mere plads i kufferten – og faktisk også færre krøller på tøjet, når du er kommet frem. Så rul alt, hvad der sammenrulles kan, for det skaber mere plads og orden i kufferten, mens du samtidig slipper for irriterende folder i tøjet.

Navneskilte er altså til for dig

Det bringer måske tankerne tilbage på tiden i børnehaven, hvor dit navn skulle stå overalt for ikke at miste dine ting. Men med mindre du er James Bond, er navneskilte altså til for at gøre livet lettere for dig. De fleste kufferter kommer med et lille navneskilt, som du kan udfylde – og hvis ikke, så gør dig selv den tjeneste at anskaffe dig et. For tænk nu, hvis du mistede din bagage!

Hold kosmetikken på et absolut minimum

Du skal heldigvis ikke rejse til en øde ø, så lad være med at slæbe al mulig shampoo og solcreme med – for det findes helt sikkert der, hvor du skal hen. Du slipper for at bruge plads og vægt i kufferten, og du slipper ligeledes for ubehagelige shampoo-eksplosioner, der kan ødelægge både tøj og sko. Vil du gerne have en bestemt ansigtscreme eller lignende med, så doser det i mindre beholdere, så du kun har det, du skal bruge. På den måde kan du også nemt skille dig af med den tomme beholder, inden du rejser hjem.

Gem plads til ferie-indkøb og souvenirs

Det er helt uundgåeligt, at du får lyst til at købe et eller andet på din ferie. Så forbered dig på, at der skal være plads til lidt ekstra i kufferten, når du vender næsen hjemad igen.

Begræns antallet af sko, du tager med på rejsen

Hvor mange sko, du skal pakke med, er helt afhængigt af, hvor længe du skal være afsted, og hvad du skal lave. Som udgangspunkt er 3 et fornuftigt antal sko at tage med til en ferie på 1-2 uger. Og det er faktisk mere alsidigheden af skoen, end det egentlig er antallet. Så tag sko med, som kan lidt af hvert, så du undgår smertefulde vandreture eller vabler efter en lang dag med shopping eller byvandring. Tag de sko på, der vejer mest under flyturen – og pak dine sokker i resten.

(Visited 1.231 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar