Toscana – Kunst, kulturarv og storslået natur

4/5 - (100 votes)

Et stykke nord for Rom ligger regionen Toscana ud til Middelhavet med en lang kystlinje, så her rejser mange på ferie for at slappe af i det herlige klima og nyde solen, varmen og de herlige strande, men samtidigt findes der masser af seværdigheder, da Toscana er kulturens højborg i Italien.

Her finder du byerne Pisa, Firenze, Siena, Grosseto, Pistoia, Arezzo, Lucca, Massa Carrara, Livorno samt Prato, og egnen er især kendt for sit landskab, traditioner, historie, kunst- og kulturarv.

Her startede den italienske renæssance, og mange kendte italienske kunstnere og videnskabsmænd (herunder Leonardo da Vinci) levede på denne egn, og der findes derfor en del kendte museer såsom Galleria degli Uffizi og Palazzo Pitti.

Den kendte vinsort Chianti stammer også fra Toscana, men det samme gør rødvinene Vino Nobile di Montepulciano, Morellino di Scansano og Brunello di Montalcino.

UNESCO liste med verdens kulturarv

Rundt omkring i verden har organisationen UNESCO fredet kendte steder og bygningsværker, således eftertiden kan nyde disse historiske efterladenskaber, og i landsdelen Toscana er repræsenteret på listen med hele 7 lokaliteter:

  1. Det historiske centrum af Firenze
  2. Det historiske centrum af Siena
  3. Pladsen til katedralen i Pisa Piazza dei Miracoli
  4. Det historiske centrum af San Gimignano
  5. Det historiske centrum Pienza
  6. Val d'Orcia
  7. Medici-villaerne og tilhørende haveanlæg

Derudover findes der mere end 120 beskyttede naturreservater, der virkelig er med til at tiltrække millioner af besøgende hvert år til egnen omkring Firenze.

Hvad er UNESCOs Verdensarvsliste?

Det er en liste med bygninger, monumenter og naturområder i alle fem verdensdele, som UNESCO har udpeget til at være en del af verdens kulturelle arv. Listen er blevet oprettet med formålet om at beskytte verdens kultur- og naturarv, da det er betingelsen for at blive optaget på listen.

Sådan vælger du turistattraktioner i Toscana

Det kan være svært at besøge alle de kendte turistattraktioner på en ferie til Toscana, men du kan jo starte med at besøge dem, du mest er interesseret i, da der jo netop findes noget for enhver smag.

De grønne bakkelandskaber med cypresser, forbløffende middelalderlige landsbyer, gamle borge, vin i verdensklasse, et fantastisk køkken, adskillige interessante kirker og klostre med freskoer og mosaikker fra renæssancen er blot nogle af de oplagte seværdigheder i Toscana området.

Du kan sagtens tage en badeferie suppleret med en opdagelsesrejse og studietur om regionens historie, og du kan også vælge at slappe af til herligt dampende termalbade.

De fleste vil sikkert besøge det berømte Skæve Tårn i Pisa, Katedralen i Firenze samt middelalderbroen Ponte Vecchio, men det er naturligvis et individuelt valg, og på nettet kan man nemt finde mere viden om attraktioner og seværdigheder i Toscana.

Leave A Comment