Sommerferie i Italien – En ferie med mange oplevelser

4.5/5 - (69 votes)

På mange måder kan Italien være det perfekte feriested, da Italien både har et eksotisk og varmt klima med masser af herlige badestrande, men desuden byder landet også på en masse spændende attraktioner, seværdigheder, flot natur samt en masse lækre italienske retter. Du kan enten tage fly til Italien på sommerferie, men du kan også køre dertil i sin egen bil, hvilket dog ofte kræver et ophold undervejs på turen, der kan tage over 14 timer afhængigt af trafikken.

Seværdigheder i Italien i din sommerferie

Hvis du lejer bil eller kommer i egen bil, kan du rejse rundt mellem byerne og besøge de mest interessante steder. Du vil altid kunne få middelhavssmagen rundt omkring i landet, og mange vælger en campingferie ved den maleriske Gardasø, der har fred og ro, bjerge og skøn natur.

På en bilferie til Italien bestemmer du selv tempoet og ruten, og du er selv herre over, hvor længe du bliver på hvert sted. Denne frihed er skøn, da du derved bedre kan prioritere de bedste oplevelser for netop din familie. Italien har det hele til en vellykket ferie med historiske seværdigheder, førsteklasses museer, middelalderlandsbyer, sportsaktiviteter og smukke landskaber, og du kan også altid nyde de lækre italienske retter, det varme klima samt Italiens skønne og velsmagende vine.

Hovedstaden Rom byder på en masse attraktioner, men du finder også masser af eventyr i Milano, Firenze, Venedig og Pisa, der alle har deres unikke specialiteter at byde på.

Storbyen Rom

 • Du kan bruge flere dage i sin sommerferie på at opleve Roms mange seværdigheder, hvoraf man især bør omtale disse:

 • Den spanske trappe i Rom med sin specielle stemning.
 • Shoppinggaden Via del Corso giver adgang til alle typer for varer, og du kan især gøre gode fund inden for kunsthåndværk eller brugskunst ved Palazzo delle Esposizioni, mens Campo de Fiori er et mekka for madvarer. Markedet på Porta Portese er ideelt til loppefund, mens Mercato delle Stampe sælger gamle og antikke bøger.
 • Vatikanstaten med Peterskirken er en storslået oplevelse, da der er tale om Verdens mindste land, hvor den katolske pave bor. Billetterne til Peterskirken giver også adgang til Vatikanets katakomber, der også er et besøg værd.
 • Det sixtinske kapel med Michelangelos verdensberømte loft med blandt andet de to fingre, der rører hinanden. I denne sal udvælger kardinalerne den nye pave og signalerer dette til befolkningen med hvid røg.
 • Colosseum anses i dag for et af verdens syv nye vidundere, da dette ikoniske bygningsværk med mere end 2000 år på bagen kunne rumme over 60.000 tilskuere, der kunne fornøje sig med kejserens underholdning til folket i form af gladiatorkampe, kampe mellem mennesker og dyr samt den brutale afstraffelse af fanger herunder mordene på de kristne martyrer. I dag kan man stadig se omkring halvdelen af arenaen, da Colosseum består af ruiner takket være jordskælv i området.
 • Circus Maximus er en gammel racerbane til blandt andet hestevæddeløb.
 • Forum Romanum.
 • Piazza Navona med de mange gadekunsterne med musik, teater og maleri.
 • Det antikke tempel for de græsk-romerske guder Panthenon på Piazza della Rotonda stammer fra omkring år 120.
 • Fodboldstadionet Stadio Olimpico med plads til 90.000 tilskuere.

Rigtig god sommerferie i Italien!

Leave A Comment