3 byer i Norditalien, du skal opleve

Rate this post

Italien er et af de helt store hits, når det kommer til ferier sydpå. Både når det kommer til ferier for par, venner og familier. Grunden til dette er, at Italien har utrolig mange ting at byde på. Kultur og landskab forandrer sig meget, alt efter hvor i landet, man befinder sig. Derfor er der utrolig meget at udforske og opleve, samtidig med at der er noget for enhver smag. Drømmer du også om at tage til Italien, men ved du ikke, hvor i landet du skal tage hen? Så kan du læse med her, hvor vi giver dig tre byer, du skal opleve i det nordlige Italien.

Bergamo

Ikke mere end 40 kilometer fra den kendte by Milano er byen Bergamo placeret. Byen her er delt op i to dele, Bergamo Alta og Bergamo Bassa. Alta er den nordlige del af byen, og den er placeret lige ved foden af Alperne. Alta er også den historiske del af byen. Du finder her Piazza Vecchia, det gamle torv og centeret for byens administration lige siden 1200-tallet – Palazzo della Ragione.

Alle disse steder er utrolig smukke og derfor værd at besøge. Den sydlige del af Bergamo er Bassa, hvilket også er den moderne del af byen. Her er bybilledet noget mere præget af boliger og shopping. Gå ikke glip af hverken den sydlige eller nordlige del. Begge dele af byen har deres charme. Bliv inspireret her til din rejse til Italien.

Trieste

Drager du til det nordøstlige Italien, tæt ved Sloveniens grænse, finder du den skønne havneby Trieste. Byen byder på stor diversitet, når det kommer til kultur. Byens placering betyder nemlig, at byen igennem århundreder har været påvirket af både latinske, slaviske og germanske kulturer. Derudover er byens havn også en af Europas vigtigste. Trieste er en fortryllende by med alt fra middelalderhuse til østrigske hytter.

Cremona

Hvis du er musikelsker, vil du elske den skønne by Cremona. Byen er særlig kendt for sin lange musikalske historie. Særligt i forbindelse med produktionen af violiner af høj kvalitet. Du har i byen også mulighed for at tage på Violin Museum, hvilket er det perfekte sted, hvis du selv er en person, der sætter stor pris på det musikalske.

På dette museum kan du blandt andet se uvurderlige Stradivarius-violiner. Dog er byen ikke kun noget særligt på grund af den musikalske historie. Byen har også et af Europas højeste klokketårne, hvor du fra toppen har en fantastisk udsigt ud over byen og omgivelserne.

(Visited 2.318 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar