Sådan laver du Vitello tonnato

4.5/5 - (132 votes)

 

På en ferietur til Italien kan du overalt støde på forskellige former for lokale italienske retter men også kendte italienske retter og specialiteter, der findes overalt i hele verden. Det kan være en stor nydelse at smage pizza, pasta, lasagne, tiramisu og alle de andre lækre italienske retter, som jo smager anderledes og mere autentiske i Italien. Her kommer der en beskrivelse af en lækker men lidt ukendt italiensk delikatesse ved navn Vitello tonnato.

Hvad er Vitello tonnato?

Den italienske ret Vitello tonnato består af skiveskåret kalvekød, der serveres koldt sammen med en cremet mayonnaise-lignende sauce med en let smag af tun. Retten Vitello tonnato er især populær om sommeren, og den fungerer både som hovedret men også som en meget elegant antipasto til en storslået middag.

Vitello tonnato er også meget udbredt i Argentina, men her kalder de retten for Vitel toné, og den serveres især op mod juletid. Man tilbereder kalvekødet mindst én eller flere dage i forvejen, da de skal simre eller braiseres, hvorefter de skæres ud i tynde separate skiver. Selve saucen tilberedes ved at simre i længere tid, og man anvender følgende ingredienser:

  • Tun
  • Hvidvin
  • Cider
  • Eddike
  • Hvidløg
  • Oliven
  • Vegetabilsk olie
  • Æggeblommer
  • Diverse krydderier f.eks. ansjos, cayennepeper og citronsaft

Hvordan tilberedes Vitello tonnato?

Fremgangsmetoden er at koge denne suppe tyk til en glat puré, hvorefter du fortynder den med lidt vand samt kogevæske fra kalvekødet.

Retten Vitello tonnato skal til sidst anrettes smukt på et fad, hvor lidt af saucen dækker bunden, hvorefter du placerer de kolde skiver af kalvekød i ét enkelt lag.

Til sidst hælder du så resten af saucen over kalvekødet, som nu er helt tildækket.

Du lader fadet afkøle yderligere indtil servering af retten, og dette kan være i nogle timer men også i flere dage, da smagen bliver mere karakteristisk med tiden.

Du pynter til sidst retten med krydderierne, der drysses hen over retten i et tyndt lag.

Velbekomme!

Skriv en kommentar