Det italienske køkken har ikke ændret sig meget igennem historien, men det samme kan man ikke sige om den italienske vin, som har ændret sigt betydeligt igennem de sidste 25 år. En af de største grunde til disse forandringer er, at italienerne har indset at jo mere opmærksomhed de giver deres vingårde, jo bedre vine kan de producere.
Derfor stoppede de italienske vinbønder for år tilbage med at bruge kemikalier og gødning på deres vingårde. De opgav altså at gro store mængder vin, men opdagede derimod at de almindelige druesorter kunne give helt fantastiske vine. Dette var med til at starte en revolution indenfor de italienske vine.
En ny tilgang til vin i Italien
Mange mennesker mener, at Italien producerer de allerbedste rødvine i verden. Dette gælder både almindelige rødvin, som kan drikkes til hverdag, men også mere eksklusive rødvin, som bør nydes ved specielle anledninger. Det nye fokus på kvalitet fremfor kvantitet er i dag en af hemmelighederne bag Italiens fantastiske udvalg af vin.
En af grundene til at italiensk vin kun er blevet bedre indenfor de sidste 25 år er også, at man har udskiftet de gamle mugne vintønder, som stod rundt omkring i de italienske vinkældre før i tiden. De gamle vintønder er nu blevet udskiftet med nye helt nye tønder eller tønder af rustfri stål. Nogle Italiener bruger også franske egetræstønder til at tilføje lidt ekstra smag til deres vin.
Helt unikke vine
Før revolutionen indenfor italienske vin, var italienerne ikke bevidste om, at det er kvaliteten der får folk til at købe vin for og ikke prisen. Da italienerne satte fokus på vinens kvalitet, begyndte vinindustrien i Italien at ændre sig. De italienske vin kan nemlig noget, som ingen andre vin i verden kan.
De italienske vin skiller sig ud, ved at have en særlig smag, som man kun kan finde hos vin fra Italien. Smagen kan altså ikke skabes andre steder end i Italien, hvilket giver de italienske vingårde en helt unik fordel på grund af deres særpræg.