Der er masser af gode krydderier som man kan få fra den italianske køkkenhave. Klassikerne er basilikum og oregano som kan bruges til mange forskellige retter. Når sommeren kommer, så er det basilikum tid. Duften af basilikum er meget genkendelig, og man kan bruge urten på mange forskellige måder. Den kan være besværlig at få til at gro i egen køkkenhave, da man når den nordlige grænse for hvor basilikum kan vokse, men hvis man beskytter den mod vind, så kan det hjælpe på trivslen.
Dyrk basilikum derhjemme
Som nævnt tidligere så er Danmark på kanten af hvor langt nord på man kan dyrke basilikum. Hvis du ikke har en drivhus, så kan det blive besværligt at gro basilikum. Du skal helst begynde i april eller maj. Du vil begynde at se de første i slutningen af maj eller i starten af juni. Hvis du ikke har et drivhus, så skal du vente til at jorden bliver varm og blød i slutningen af maj.
Hurtigt voksende plante
Når varmen kommer, så vokser basilikum relativt hurtigt, så det er ikke nødvendigt at plante basilikum tidligt. Når du sår frøene, så skal de kun et par milimeter ned i jorden. Denne jord skal holdes fugtig. Hvis det er mellem 18 og 125 grader, så spirer de på mellem ti til tyve dage. Det er en god ide at knibe topskyddene, når planten når en højde på seks til syv centimeter. Disse topskud kan bruges i den mad. Hvis du klipper topskudene, så begynder planten af buske sig.
Opskrifter med basilikum
Basilikum fra din køkkenhave kan bruges i mange forskellige retter. En klassisker som du ofte kan lave er spaghetti kødsauce og lasagne. Hjemmegroet basilikum kan også bruges til at lave din egen pesto, og du kan sprinkle det på en hjemmelavet pizza. Du kan også bruge basilikum og soltørrede tomater til lækre frikadeller.