Det bedste inden for italiensk gourmetmad

4.4/5 - (152 votes)

Det italienske køkken kan variere meget fra region til region, men fælles for den italienske gourmetmad er, at retterne og ingredienserne er nogle af de bedste i verden, da kvaliteten er finpudset til at være den allerbedste igennem århundreder. Nogle af Italiens specialiteter er verdenskendte, mens andre stadig er små gemte skatte, som man kun får på et besøg i Italien.

Italienske oste

Italien er helt utrolig, når det kommer til ost. Landet har mere end 450 forskellige oste, og mange af disse er så populære, at de bliver eksporteret til hele verden. Hver region i Italien har deres specialiteter indenfor oste, fra faste til bløde oste og fra oste lavet på gedemælk til oste af komælk.

De populære italienske oste gælder blandt andet mozzarella, pecorino, ricotta og mascarpone, som alle er en fast del af indholdet i mange danskeres køleskab.

Hvilke italienske gourmetvarer er populære?

En af de italienske gourmetvarer som bliver spist mest ivrigt verden over, er den italienske salami. Salamien kan både være saltet, tørret eller røget, og derudover være lavet af både svin, okse eller fjerkræ. Den mest kendte salami er den italienske prosciutto, men specialiteter som prosciutto cotto og pancetta er også utroligt populære verden over. En af de dyreste gourmetvarer i Italien er de italienske trøfler. Trøflerne er en sand specialitet, og er så sjældne at de oftest kun kan finde lokalt i Italien.

Italien er specielt kendt for deres hvide- og sorte trøfler. Når man snakker om italienske specialiteter, må man bestemt ikke glemme den italienske olivenolie. Næsten en tredjedel af hele verdens olivenolie kommer fra Italien, og bliver specielt produceret i den sydlige del af landet. Den mest smagsfulde type olivenolie er ekstra jomfruolivenolie, som bliver lavet af det første pres af de håndplukkede grønne oliven.

Italiensk pasta

Mange tænker på pasta, når de tænker på Italien og landets kogekunst. Man kan dele italiensk pasta ind i tre forskellige kategorier. Pasta secca er lavet af en dej, som kun består af durumhvede og vand. Efter at have lavet dejen, tørres den og eksporteres. Frisk pasta eller pasta fresca, er lavet ud af hvedemel og rå æg.

Pasta ripiena er fyldt pasta, som består af den samme dej, som man bruger til at lave frisk pasta. Pasta ripiena inkluderer både ravioli og tortellini, som er små håndformede pakker af pasta med lækker fyld såsom ost.

Skriv en kommentar