Hvor chokoladekage i virkeligheden stammer fra, er mig en gåde, men chokoladekage smager i hvert fald super godt, og kan spises til stort set alt. Jeg har fundet opskriften på en rigtig god chokoladekage, der kan ses her, og også herunder.
Chokoladekage med kaffeglasur (ca. 35 styk)
- 300 g smør
- 4 æg
- 6 dl sukker
- 9 dl hvedemel
- 5 tsk bagepulver
- 4 tsk vaniljesukker
- 4 spsk kakao
- 3 dl mælk
Glasur
- 125 g smør
- 8 spsk kold kaffe
- 7 dl flormelis
- 1 spsk kakao
- 4 tsk vaniljesukker
- 3-4 spsk revet kokos (til pynt)
Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 175 grader.
Smelt smørret. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland alle tørre ingredienser og rør dem i æggesnapsen sammen med det smeltede smør. Hæld mælken i og rør det hele til en jævn dej.
Hæld dejen til kagen i en bradepande, 30 x 40 cm, beklædt med bagepapir og bag din chokoladekage midt i ovnen i 30-35 min.
Tag verdens bedste kage ud og lad den køle af.
Smelt smørret og rør kaffen i. Lad kage blandingen køle af og rør derefter flormelis, kakao og vaniljesukker i.
Rør, til glasuren er helt jævn, og fordel den over kagen med en paletkniv. Strø kokos over.
Når chokoladen er stivnet, er din kagen klar til at blive skåret ud i stykker.
Serverkagen sammen med en god kop kaffe.