Skøn italiensk mad – antipasto roulade

4.4/5 - (120 votes)

Italiensk mad er skønt, prøv den opskrift på antipasto roulade. Opskriften er til 2-3 personer. Få også opskriften på en skøn banankage, der kan bruges til dessert.

Ingredienser til antipasto roulade med mozzarella ost og prosciutto

  • ½ bageplade butterdej (fx 2 plader butterdej, hvis du køber pakkerne med 6 plader butterdej…)
  • 50 gr revet mozzarella ost (eller anden smelteost med GOD smag)
  • 40 gr proscitto skinke (4 skiver)
  • Olivenolie til pensling
  • Evt. friskkværnet sort peber

Tilberedning af antipasto roulade med mozzarella ost og prosciutto

Læg butterdejen på bagepapir og lad den tø helt op. Tænd ovnen til 200 grader.

Pensl dejen med olivenolie. Fordel skinkeskiverne på pladerne. Fordel derefter den revne mozzarella ost over – i et tyndt lag. Giv evt. et drys friskkværnet sort peber.

Så ruller du dejen sammen – på den lange led – og rul så stramt som muligt til en roulade.

Brug en meget skarp kniv og skær forsigtigt skiver af ca.½ cm tykkelse. Læg rouladestykkerne på en bageplade, og giv dem et let tryk ovenpå.

Bag dine antipasto rouladesnegle i 10-12 min. i den forvarmede ovn. Hold øje – De må ikke blive alt for bagte!

Tag pladen ud og lad sneglene afkøle en lille smule på en afkølingsrist, og SÅ er de klar!

Server dem lune.

Tips

  • Lav gerne rouladerne et par timer i forvejen; Opbevar da rouladerne, pakket ind i plastik, i køleskabet – og skær dem i skiver og bag dem umiddelbart inden serveringen.
  • Fyld gerne andet i dine roulader! De kan laves med dine yndlings elementer.

Banankage til dessert

Jeg kan personligt rigtig godt lide, at kombinere lækre ting fra forskellige verdner, og jeg synes helt sikkert at en banankage kunne være en skøn dessert. Jeg har derfor fundet en god opskrift på banankage inde på Femina. Denne banankage er med mascarponecreme og jeg har aldrig smagt en bedre banankage. Kombiner antipasto rouladen med denne skønne banankage til dessert.

Skriv en kommentar