Hvis du elsker pandekager, så bør du prøve denne opskrift på italienske pandekager med ostefyld. Resultatet er super lækkert. Få opskriften herunder, og få også en opskrift på amerikanske pandekager længere nede.
Italienske pandekager med ostefyld
- 125 gram hvedemel
- 1/4 tsk salt
- 1 spsk olie
- 2 æg
- 1½ dl mælk
- 4 spsk vand
Fyld
- 1 spsk hvedemel
- 1 spsk smør
- 6 dl mælk
- 2 dl revet Pecorino ost
- 2 del friskrevet parmesan ost
- 200 gram Bel Paese
Fremgangsmåde
Dej:
Kom først væsken i en blender og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Blend i et par minutter og lad dejen hvile i 30 minutter, inden du bager tynde pandekager ud af portionen.
Ostefyld:
Smelt smørret i en stor gryde. Rør melet i og spæd til med mælken lidt af gangen. Kom osten i og lad den smelte ved svag varme. Rør hele tiden, så blandingen ikke brænder på!
Fyldet bliver MEGET tykt!
Forvarm ovnen til 200 grader.
Læg en stribe osteblanding på hver pandekage og rul dem sammen. De lægges tæt ved siden af hinanden i et letsmurt ovenfast fad. Hæld det resterende fyld over og sæt fadet miderst i ovnen i 5-6 minutter.
Amerikanske pandekager
Pandekager er gode, uanset hvor de stammer fra. Hvis du elsker pandekager lige så højt som jeg, kan du servere de italienske pandekager til hovedret og amerikanske pandekager til dessert. Det kan godt blive lidt for meget med både italienske pandekager og amerikanske pandekager, hvis man ikke er en sand pandekage-elsker, men er man en sand pandekage-elsker, er dette lige sagen.