Følgende er en opskrift på en lækker og frisk italiansk hjemmelavet is. Mere præcist så er det en chokolade gelato, som du skal bruge en ismaskine for at lave. Hvis du ikke har en ismaskine, så prøv istedet denne opskrift, som giver gode tips og tricks til hvordan man stadig kan lave en god italiansk is uden en ismaskine. Prøv følgende opskrift på hjemmelavet is.
Ingredienser
Først og fremmest skal du have en ismaskine klar til brug. Derefter skal du bruge fire decilimeter letmælk, fire deciliter fløde, fire æggeblommer, 150 gram sukker og 100 gram mørkchokolade.
Fremgangsmåde
Indledningsvis skal du hælde mælken og fløden i en gryde. Varm derefter gryden til lige underk kogepunktet. Smelt derefter halvdelen af chokoladen i et vandbad. Du kan nu piske æggeblommerne og sukkeret i en anden gryde til massen er luftig. Sæt denne gryde over svagt blus, og hæld mælken i samtidigt. Vær meget forsigtig og undgå at det ikke koger. Herefter kan du forsigtigt hælde chokoladen i. Pisk indtil massen er tyk. Du kan herefter stille isen til afkøling over hele natten.
Imens kan du hakke den resterende chokolade. Når isen har stået natten over, så kan du hælde den i din ismaskine for derefter at lade den køre i tyve minutter indtil isen er en smule frossen. Efter de tyve minutter kan du tilsætte den hakkede chokoalde, og lade maskinen køre tyve minutter mere. Du skulle nu gerne have en lækker italiansk chokolade gelato.
Alternativer
Hvis du hellere vil have en vanilie gelato, så kan du prøve denne opskrift, som istedet indehoder citron og en enkelt vaniljestang.
Hvis du nyder en god kaffe is, så kan du prøve denne opskrift. Opskriften indeholder to forskellige grundopskrifter. Man skal ofte prøve mange forskellige opskrifter, før man finder en som passer perfekt til ens egen smag. Du har nu fået præsenteret en bred pallette af opskrifter, så du har nu god mulighed for at finde en som passer perfekt til dig.