Stracciatella suppe

4.7 (93.96%) 182 votes

Stracciatella is er en mælke baseret gelato, som har stykker af chokolade is. Isen er opkaldt en suppe, og blev lavet første gang af Enrico Panattoni i 1962 i det nordlige itatalien. Den blev eftersigende opfundet, da han blev træt af konstant at skulle piske egg til kunderne, som konstant spurgte efter stracciatelel suppe. Så stracciatella dækker både over en form for ost, suppe og is. I artikel får du en opskrift på hjemmelavet stracciatella suppe.

Suppen er en italiansk ægge suppe, som er populær i omegnen af Rom, og er traditionelt blev anvendt som forret til påske frokoster. Det vil traditionelt blive serveret med brød med revet parmesan på toppen.

Retten er hurtig og nem at lave. Du skal bruge i omegnen af ti minutters forbedredelse og omkring seks minutters tid til at koge suppen. Denne opskrift vil give forret til omkring otte til ti mennesker. Retten er utrolig nem at lave, men den smager fremragende i forhold til hvor nem der er at lave.

Ingredienser

Du skal bruge tre hele æg, fire spiseskefulde revet pramisanost, fire spiseskefulde rasp, en halv revet citronskal, to liter hønsebouilon, salt, peber og muskatnød.

Sådan gør du

Indledningsvis skal du blande alle ingredienserne sammen. Derefter skal du lade boullionen komme til til kogepunktet. Du kan hælde massen i gryden og røre med en piskeris. Lad det hele koge, og husk at røre grundigt rundt, så massen ikke brænder på. Lad det koge mindst fem minutter. Herefter er retten klar til servering. Hvis du vil holde retten varm, så kan den sagtens tåle at stå over varme i en længere periode.

Retten kunne serveres som forret til en tre retters menu, hvor man eksempelvis kunne servere porketta-porchetta til hovederet, og til dessert kan man servere en stracciatella gelato for at bibeholde det italianske tema.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Reply